Közélet

Bátyai újra pályázik a szabadtéri igazgatói posztjára (FRISSÍTVE)

Bátyai újra pályázik a szabadtéri igazgatói posztjára (FRISSÍTVE)

2012. december 15., szombat
Bátyai újra pályázik a szabadtéri igazgatói posztjára (FRISSÍTVE)

A Szegedi Szabadtéri Játékok leváltott igazgatója újra megpályázza az igazgatói posztot – jelentette be a Klubrádióban. Azt is megpedzette: lehet, hogy kivándorol - írja a Magyar Nemzet Online.

Bátyai Edina

a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta: a posztra kiírt pályázattól eltiltani nem lehet. Úgy fogalmazott: a másik megoldás az lehet, hogy elhagyja a várost, de még akár az országot is, bár ezek nem kikristályosodott tervek. Bátyai Edina mindehhez hozzátette, nevetségesnek találja leváltásának körülményeit. Ő maga sosem bonyolódott politikai kérdésekbe igazgatói feladatainak betöltése alatt. Mint mondta: soha sem haveri alapon döntötte el, hogy ki jöhet rendezni vagy játszani a Szabadtéri Játékokra. Bátyai Edinát zárt ülésen csütörtökön váltotta le a szegedi közgyűlés. A Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetője egyben a szegedi Regionális Összművészeti Központ (Reök) ügyvezetője is volt. Leváltása azután került napirendre, mert egy Reök-beli kiállításon bemutatott installáció sokakban felháborodást keltett -

olvasható a Magyar Nemzet Online híradásában

.

Bátyai Edina nyilatkozata

2012. december 15.

„Az elmúlt pár napban olyan mértékű szimpátiával szembesült – országos szinten – a Szegedi Szabadtéri Játékok, ami hihetetlenül meglepett. Természetesen tisztában vagyok azzal és helyeslem is, hogy ebből számos támogató megnyilvánulás nem kimondottan a személyem felé irányul, sokkal inkább aggódó figyelem ez a 82 éves fesztivál felé. Úgy érzem, nem mehetek el szó nélkül amellett a szeretettel teli szimpátiaáradat mellett, amely egyrészt személy szerint mélységesen meghatott, másrészt szép visszacsatolásként értelmezem arra nézvést, hogy érdemes volt ennyi munkát fektetni a Szabadtéribe. Az elmúlt napok eseményeit átélni sokkal nehezebb lett volna, ha ezt nem érzem, nem érezzük a kollégákkal. Szeretném megköszönni a fentieket minden ismerősként és ismeretlenként szurkoló támogatónak. Pontosan két hete, december 1-jei állásfoglalásomban úgy fogalmaztam: bízom abban, hogy a kialakult helyzet nem veszélyezteti a Szegedi Szabadtéri Játékok működését. Most, hogy a közgyűlés kimondta a végső döntést, és távozni kényszerülök a fesztivál igazgatói székéből, azt a hűséges közönségbázist szeretném biztosítani, akik az évek során Dóm téri részvételükkel bizalmat szavaztak nekünk, hogy a 2013-as évad az eredeti tervek szerint valósul meg. Az alkotók ugyanolyan harci kedvvel, szakmai elhivatottsággal várják a produkciók színpadi előkészületeit, akárcsak az ezt megelőző évadokban. Jövő nyáron ismét kiváló előadások gazdagítják a Szegedi Szabadtéri Játékok 82 évét, amire együtt leszünk büszkék. Én távolról, a 4000 fős közönség a nézőtérről.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.