Bulvár

Amit másnaposság ellen tehetünk + VIDEÓ

Amit másnaposság ellen tehetünk + VIDEÓ

2012. december 31., hétfő
Amit másnaposság ellen tehetünk + VIDEÓ

Persze, persze, tudjuk: igyunk folyamatosan, így nem leszünk másnaposak... De nézzünk még egy-két gyakorlatias tanácsot, ami szintén használhat a rossz közérzet és a fejfájás ellen a szilveszteri újévköszöntés másnapján!

Először is nagyon fontos, hogy alkoholos ital fogyasztása közben - még ha az kiábrándítóan is hangzik - ne feledkezzünk meg egy két pohár ásványvizet inni, ezzel már sokat tettünk testünk kiszáradása ellen. Az alkoholfogyasztás ugyanis, noha folyadék bevitel történik, folyadékvesztéssel jár. Ilyenkor fontos ásványi anyagok, mint a magnézium vagy a nátrium mennyisége csökken szervezetünkben, ezért másnap szinte garantált a fejfájás, a szájszárazság, és a szomjúság, hányinger is jelentkezhet. A fejfájást szinte biztosan elkerülhetjük, ha lefekvés előtt beveszünk egy fájdalomcsillapítót. Ébredés után, próbáljuk ki a következő speciális mixet, ami a leghatékonyabb másnaposságűzőket elegyíti: 2 dl frissen préselt narancsléhez adjunk egy evőkanál fruktózt, egy csipet sót, C-vitamint, és fél teáskanál magnéziumot. A fruktóz serkenti a máj működését, a C-vitamin stabilizálja az agy működését, a magnézium pedig kompenzálja a hiánya miatt fellépő izomgyengeséget. Találjuk meg a módját, hogy kimenjünk a szabad levegőre kiszellőztetni a fejünket - agyunk így jobb oxigénellátásban részesül és gyorsabban regenerálódik. És természetesen amennyit csak lehet aludjunk, hiszen ez az egyik legjobb módszer szervezetünk számára. De mindenekelőtt: mértékkel és felelősséggel fogyasszunk alkoholt, s ha lehet, ne keverjük az italokat, s akkor talán a másnaposságot is megelőzhetjük! BÚÉK! http://www.youtube.com/watch?v=xc0RTnnNs6s

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.