Közélet

Akár mínusz 15 fok is lehet a jövő héten

Akár mínusz 15 fok is lehet a jövő héten

2012. december 9., vasárnap
Akár mínusz 15 fok is lehet a jövő héten

Folytatódik az igazi téli idő a jövő héten: több helyen várható havazás, a maximum hőmérséklet jellemzően 0 fok körül alakul, éjszakánként pedig néhol akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Hétfőn szórványos fordul elő havazás, hózápor. Nagyrészt erősen felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet, általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 6 fok között, a kevésbé felhős, vastagabb hóval borított területeken mínusz 15 fok körül alakul. A nappali csúcshőmérséklet 0 és mínusz 7 Celsius fok között várható. Nyugaton lesz enyhébb az idő. Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, hózápor. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, de aztán a Kisalföldön megerősödhet a szél. A minimum hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 4 fok között várható, csak a kevésbé felhős, vastag hóval borított helyeken lehet hidegebb. A maximumok mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulhatnak. Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható havazás, hózápor. A Dunántúlon a szél többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, nappal maximum mínusz 4 és 0 fok közötti maximumértékek várhatók. Csütörtökön több órára kisüt a nap, ekkor már keleten sem várható havazás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul, de a vastag hóval borított helyeken ennél is hidegebb lesz. Nappal mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan lehet havazás, délen ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható. Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, havazás, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhatnak. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható, a nappali csúcshőmérséklet pedig 0 és plusz 5 fok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.