Közélet

A VTV Szeged közleménye a rendkívüli közgyűlésről

A VTV Szeged közleménye a rendkívüli közgyűlésről

2012. december 13., csütörtök
A VTV Szeged közleménye a rendkívüli közgyűlésről

A VTV Szeged csak bejelentkezett a rendkívüli ülés elejéről, nem követte folyamatosan az eseményeket. Ennek oka, hogy a tulajdonos önkormányzat nem utalta át számukra a megszavazott november-decemberi forrást, ami a feszes gazdálkodás mellett gondot okoz a műsorkészítési tevékenység folytatásában - olvasható a televízió közleményében.

A közleményt alább változtatás nélkül olvashatja.

"Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 25-265/2012 (04.22) sz. határozatával megszavazta a Városi Televízió Nonprofit Kft. 2012. évi tulajdonosi támogatását. A Közgyűlés által elfogadott és Kgy. határozatban is szereplő, továbbá SZMJV Vagyongazdálkodási Bizottsága által jóváhagyott november-december havi önkormányzati támogatás azonban nem érkezett meg Társaságunkhoz. Az „elfeledett” tulajdonosi támogatás folyósításának tárgyában hivatalos levelet küldtem SZMJV illetékes irodáinak és polgármesterének, ám kérdéseimre e közlemény elkészítéséig sem a Közgazdasági Iroda vezetője, sem Dr. Botka László polgármester úr, sem a Polgármesteri Kabinet nem adott választ. A tulajdonosi támogatás elmaradása televíziós műsorkészítési tevékenységünk folytatásában okoz gondot, ugyanis a Társaság egyéb pénzügyi vagyona (amivel felelősen gazdálkodunk, annak gyarapításán dolgozunk) lekötött betétként szerepel folyószámlánkon, ezt egyik napról a másikra vagyonvesztés nélkül nem lehet feltörni. A közgyűlés által megszavazott, de át nem utalt hiányzó tízmillió forint miatt kiadásainkat csökkentenünk kell. Az élő közvetítés stábjának finanszírozási költsége jelenleg nem áll rendelkezésünkre. Társaságunk megalakulása óta rendkívüli közgyűlést nem közvetített, de a 2012. december 13-i Közgyűlésről az elmaradt tulajdonosi támogatás és feszített gazdálkodás ellenére élő kapcsolással bejelentkezünk a közgyűlés elején, a 19:05-kor kezdődő Szegedi Hírekben pedig részletesen beszámoltunk a történésekről" - írta

Zelena András

, a VTV Szeged ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.