Közélet

A Jobbik nem támogatja a 2013-es költségvetést

A Jobbik nem támogatja a 2013-es költségvetést

2012. december 11., kedd
A Jobbik nem támogatja a 2013-es költségvetést

A Jobbik jogalkotási, gazdaságpolitikai és morális okokból sem támogatja a 2013-as költségvetést - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nyikos László.

A költségvetési bizottság jobbikos elnöke ismertette: pártja elutasítja azt az eljárási gyakorlatot, hogy a kormány zárószavazás előtti módosító indítvánnyal egy héttel a zárószavazás előtt több mint 800 milliárd forintot "mozgatott meg" a jövő évi büdzsén belül és módosította a sarokszámokat is. A Jobbik emellett bírálja, hogy a 2013-as költségvetés hatására csökken a fogyasztás és az egy főre jutó GDP, valamint a gazdasági növekedés is háttérbe szorul, mert a kormány semmi mással nem törődik, csak a hiány csökkentésével.

Nyikos László

szerint ez az egyoldalú gazdaságpolitika a lakosság széles tömegeit hozza majd egyre nehezebb helyzetbe. Végül az ellenzéki párt morális okokból sem támogatja a költségvetést, mert álláspontjuk szerint most, amikor a társadalmi és földrajzi különbségek csak nőnek az országban, akkor az ország vezetőinek is "szerényebben, példamutatóbban" kellene bánnia a közpénzekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.