Kultúra

Vásárhelyre érkezik a BFMK színjátszó köre és Koktél Kultúr Kársulat

Vásárhelyre érkezik a BFMK színjátszó köre és Koktél Kultúr Kársulat

2012. november 27., kedd
Vásárhelyre érkezik a BFMK színjátszó köre és Koktél Kultúr Kársulat

Hogyan mondjam el? Akár ez is lehet a mottója a Koktél Kultúr Kársulat és a BFMK Színkör bemutató estjének, ahol a két amatőr művészeti társulat ugyanazon történeteket mondja el tizenkét féleképpen, illetve ismert balladákat ad elő „mai hangszerelésben” kedden este 7 órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A Koktél Kultúr Kársulat tagjai –

Kozma Mariann

és

Csíkos Diána

rendezésében –

Raymond Queneau

francia író Stílusgyakorlatait adja elő: egy banális történetet mesélnek el, 12 különböző szituációba ágyazva. Hogy miről szól ez az egész? A válasz ugyanolyan banális, mint az elmondott történet. Az alkalmazkodásunkról, viszonyainkról, a mindennapjaink túlbonyolítottságáról, arról, hogy az egyszerű mozzanatokba mi mindent lehet belemagyarázni. Hogy a bonyolult és összetett dolgokat mennyire le lehet egyszerűsíteni. Arról, hogy nem a saját történeteinket éljük, hanem másokéit, szerepeket veszünk fel és adunk másokra. Persze mindezt humorosan tálalva! A művelődési központ

Benkő Brigitta

drámapedagógus szakmai irányításával működő fiatal amatőr színjátszókból álló társulata 18 tagot számlál. Bemutatkozó előadásuk a népballadák nemzedékeken átívelő problémáit feszegeti. Az Öröm és bánat kettőssége köré felépített esten felhangzik Kádár Kata, Sírdogáló János és számos más ismert ballada, melyekkel azt kívánják érzékeltetni, hogy milyen párhuzam van a régmúlt és a jelen között. A bemutató est díjtalanul látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.