Bulvár

Új vágópont épül Fábiánsebestyénben

Új vágópont épül Fábiánsebestyénben

2012. november 23., péntek
Új vágópont épül Fábiánsebestyénben

A helyi adottságokra, és igényekre tervezett vágópont alapkövét helyezte el csütörtökön Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben - tájékoztatta a szaktárca pénteken az MTI-t.

A későbbiekben egy húsüzemmel is kiegészített beruházás 44 millió forintos összköltségéhez 25 millió forintot nyert pályázaton a Kinizsi 2000 Mg. Zrt. és a társtulajdonos Fábiánsebestyén Község Önkormányzata. A 2010-ben alakult Fábiánsebestyéni Húsüzem a nagyüzemi állattartás, továbbá a családi gazdaságok kiszolgálására és igényeire, a helyben készült, egészséges húsáru előállítására létesült. A vágópontot úgy tervezték meg, hogy önállóan is működőképes legyen, de egy következő ütemben új húsüzem működését is hozzá lehessen kapcsolni. A tervek szerint az új vágópont a településről és térségéből érkező állatok - szarvasmarha, sertés, juh és kecske - az előírásoknak minden szempontból megfelelő vágását szolgálja. Az új vágóponton bérvágást is vállalnak a környékbeliek számára. Az államtitkár az alapkőletételi ünnepségen kiemelte: a LEADER pályázat keretében meghirdetett támogatás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának fejlesztésével, vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzemek, illetve élelmiszeripari vállalkozások versenyképessége. Beszédében kitért arra, hogy az unió közös agrárpolitikáját (KAP) érintő brüsszeli tárgyalásokon

Orbán Viktor

miniszterelnök határozottan kiáll a magyar érdekek mellett – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.