Közélet

Tíz kiskutyát dobtak utcára Tarjánon - gazdi kerestetik! + FOTÓK

Tíz kiskutyát dobtak utcára Tarjánon - gazdi kerestetik! + FOTÓK

2012. november 21., szerda
Tíz kiskutyát dobtak utcára Tarjánon - gazdi kerestetik! + FOTÓK

Az egyik szeged-tarjáni garázssor mögé dobott ki egy lelketlen állatkínzó tíz kiskutyát. Sokan nem tudják, hogy ez a tett nem csak egy egyszerű állatkínzás, hanem bűncselekmény is, amiért letöltendő börtön is kapható.

A kutyák az Orpheus Állatvédő Egyesület Állatvédelmi központjába kerültek, ahol a csöppnyi négylábúak a megfelelő ellátás után szerető gazdira és örökbefogadókra várnak. Az ügyben az állatvédők megtették a rendőrségi feljelentést.

Seres Zoltán

, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint "Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik", megelőzéssel sok szenvedéstől kímélhetné meg az ember a körülötte lévő élővilágot. A háziállatokért minden esetben a Gazda a felelős. Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben pont fontos kellene legyen a felelősebb gondolkodás, amit a lakosság felelőtlen része nem részesít előnyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.