Közélet

Nyolcadszor virrasztanak a hajléktalanokkal

Nyolcadszor virrasztanak a hajléktalanokkal

2012. november 13., kedd
Nyolcadszor virrasztanak a hajléktalanokkal

Szegeden nyolcadik alkalommal kerül sor a Szolidaritás Éjszakájára a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség elkötelezett önkéntesei szervezésében november 15-én este 6-tól reggel 6-ig a Klauzál téren.

A szervezéshez idén csatlakozott a Református Egyetemi Lelkészség, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Indóház téri Hajléktalanszálló és a Védegylet szegedi csoportja is. Ez az esete egyedülálló lehetőség arra, hogy közelről betekinthessünk a hajléktalanok világába, legyőzve ezzel az előítéletekből fakadó félelmeinket. Ugyanakkor megismerhetjük az erőnkhöz mért segítségnyújtás lehetőségeit. A rendezvény célja, a figyelemfelkeltés a hajléktalanok problémájára. Lelkiismeretünk felébresztése, a döntéshozók figyelmének ráirányítása a hajléktalanok ügyére. Ne hunyjunk szemet a probléma felett! Ne menjünk el mellettük közönyösen! Ne fordítsunk hátat arra hivatkozva, hogy nem a mi dolgunk, vagy kicsi a hatalmunk arra, hogy ezt a problémát megoldjuk! Tegyük meg amit lehet, annyit, ami tőlünk telik – saját városunkban, mielőbb! - hívják fel a figyelmet a szervezők, aki a hajléktalanokkal átélt közös élmények által szeretnék ledönteni az előítéletek és a félelem falát.

PROGRAM A SZÍNPADON:

17.00: Gyülekező 18.00: Megnyitó, az este céljának ismertetése az est fővédnökének,

Gyulay Endre

nyugalmazott szeged-csanádi püspöknek gondolatai 18.30-20.30: Hajléktalan emberek mutathatják meg ők miben tehetségesek és hogy hogyan gondolkodnak, éreznek (irodalmi és zenei produkciók) Hajléktalanellátással közelebbi kapcsolatban állók adnak elő gondolatébresztő produkciókat valamint lesznek közös éneklések ismert slágerekkel Közben a téren 19.30-tól: Kreatív vetélkedő 20.30-21.30: Meleg vacsora osztása és közös elfogyasztása (felajánló a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány) 21.30-22.00: Tombola sorsolás értékes nyereményekkel 22.00-23.00: Körtáncok élőzenével 23:00-06:00 csendes virrasztás és beszélgetések a tűz mellett. Forró tea a résztvevőknek egész éjszaka. TOVÁBBI PROGRAMOK a Klauzál téren: INFORMÁCIÓS ASZTAL: Találkozási lehetőség hajléktalanokat ellátó szervezetek képviselőivel. Adománygyűjtés és beszélgetés mi és miként lehet segítség városunk legszegényebbjeinek. TOMBOLAVÁSÁRLÁSI lehetőség: folyamatosan 21.30-ig. A hajléktalanok produkcióikért, kiállítási tárgyaikért, vetélkedőn való szereplésükért, szervezői bekapcsolódásukért kaphatnak tombolát, melynek sorsolásán együtt izgulhatnak az utca emberével. Mindenki egyaránt nyerhet, és a szerencsések az értékes felajánlott nyereményekből szabadon választhatnak. PARAVÁNOK: Festmények, fotók, riportok, életutak, gondolatok a hajléktalanoktól, a hajléktalanokról. SAKK és KÁRTYAJÁTÉKOK: hajléktalanok az utcaemberével: Ki miben ügyes? Mit tanulhatunk egymástól? Reggel 6-kor hazamegyünk – ha van hova.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.