Egyház

Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek Szentesen

Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek Szentesen

2012. november 18., vasárnap
Szobrot állítottak Mindszenty Józsefnek Szentesen

Szobrot állítottak Mindszenty József bíborosnak Szentesen, Lantos Györgyi és Máté István csongrádi művészházaspár alkotását a Szent Anna-templom kertjében avatták föl vasárnap.

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi megyés püspök a szoboravatás előtt tartott szentmisén - melyen a hívek a bíboros boldoggá avatásáért is imádkoztak - elmondta, az emberi életnek van a földi léten túlmutató célja is. A vértanúk azok, akik példát mutattak, rövid távú céljaikat feladva életüket áldozták - tette hozzá.

Mindszenty József

nem rövid távú célokban gondolkodott, kész volt az életét is áldozni a szabadságért, a társadalmi igazságért és az üdvözülésért. Így áldozata nem fölösleges volt, hanem igazi érték - hangsúlyozta a püspök. Ahhoz, hogy rövid távú céljainkat úgy tudjuk megfogalmazni, hogy azok szinkronban legyenek a végső céljainkkal, éleslátás és erő kell - tette hozzá.

Lezsák Sándor

, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság alapítója és elnöke a bronz mellszobrot felavató beszédében hangsúlyozta, a bíboros jelen volt és jelen lesz életünkben, figyel és fegyelmez bennünket. Mindszenty mítosza, ereje, életműve - amely ma is éltető forrás Európában - egyre határozottabb közfigyelmet követel magának, egyre többen érdeklődnek iránta és fedezik föl - jelentette ki a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.