Közélet

Szentistványi: ne szavazzon a közgyűlés az Árpád Nevelőotthon telkéről + FOTÓK

Szentistványi: ne szavazzon a közgyűlés az Árpád Nevelőotthon telkéről + FOTÓK

2012. november 28., szerda
Szentistványi: ne szavazzon a közgyűlés az Árpád Nevelőotthon telkéről + FOTÓK

Az LMP azt szeretné, hogy a szombati közgyűlésen ne szavazzanak a volt Árpád Nevelőotthon telkének besorolásmódosításáról. Szentistványi István sajtótájékoztatóján közölte, rossz a jelenlegi gyakorlat, a lakosságnak nincs tényleges beleszólása, hiszen a közzététel akkor történik meg, amikor már nem lehet érdemben változtatni a terveken.

„A lakóközösség azt nehezményezi, hogy olyan részletkérdésekben, amelyekben lett volna számukra is megfelelő vagy elfogadható megoldás, nem egyeztettek velük az eljárás azon szakaszában, amikor még lett volna mód a változtatásokra” – jelentette ki

Szentistványi István

szerdai sajtótájékoztatóján. Az LMP-s önkormányzati képviselő szerint rossz a jelenlegi gyakorlat, amire a mostani átminősítés is példa.

Ahogy megírtuk,

szombaton tárgyalja a közgyűlés a volt Árpád Nevelőotthon telkének átminősítését. Amennyiben kikerül a különleges intézményi besorolásból, s kisvárosias lakózóna lesz a terület, több célra is hasznosítható lesz. „A lakók csak akkor szembesülnek egy konkrét tervvel, amikor abba már érdemi beleszólásuk nincs. A közzétételi folyamat csak akkor történik meg, amikor mindenféle értelemben le van zárva az egész” – magyarázta, miért nem javasolja, hogy erről a kérdésről döntsön a közgyűlési többség.

Az LMP-s képviselő közölte, azt szeretné elérni módosító javaslatával, hogy a város ne szavazzon a SZÉSZ módosításról, hogy figyelembe lehessen venni a lakosok olyan kéréseit, melyek nem jelentenek terhet a városnak. „Például a hátsó kertben a jelenlegi faállományt igenis javasoljuk megtartásra. Ennyi gesztust tehetünk az ott élő lakókért akkor, hogyha nagyon jól tudjuk, hogy az ő életkörülményeik romlani fognak a majdani beruházással. Ráadásul olyan kérésük van, ami mindenféle értelemben akceptálható. Szerintem ez a minimum, amit egy lakosságbarát városvezetésnek ilyenkor meg kell tennie” – szögezte le az LMP-s politikus. Szerinte a lakosokat az orruknál fogva vezették ebben a témában, s fűt-fát ígértek nekik, miközben a terveken már nem változtatni. A tervek új telepítést tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy környéken élőket részben védő fasor kivágható. Az érintett lakók egy részét

Kocsis György

képviselte, aki portálunknak elmondta, észrevételeikre kaptak válaszokat a hivataltól, amiket tudomásul is vettek, de elfogadni nem tudják azokat. Kifogásolják például azt is, hogy a két telek közötti 6 méteres sávot közforgalmú kerékpárúttá és járdává alakítanák, ami Kocsis György szerint jelentősen megnövelné a borostyán utca forgalmát. Ha üzlet épül fel az eladásra szánt telken, akkor attól tartanak, hogy sokan a szűk zsákutcában parkolnának, ahol jelenleg sem fér el egymás mellett két autó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.