Bulvár

Öt év a nevelt lányát megmérgező bajai nőnek

Öt év a nevelt lányát megmérgező bajai nőnek

2012. november 14., szerda
Öt év a nevelt lányát megmérgező bajai nőnek

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a baja-mártonszállási nőt, aki gyógyszerrel megmérgezte nevelt lányát, és két mostohafiát is megpróbálta megölni.

A jelenleg 48 esztendős vádlott egy kislányt és egy fiú testvérpárt fogadott örökbe élettársával. A három gyerekről az asszony kifogástalanul gondoskodott annak ellenére, hogy a két fiú nehezen kezelhető volt, míg a kislányt gyermekkori agyi bénulás érte, mindezért kiemelt figyelmet kellett rájuk fordítani. 2006-tól a nő szorongásos problémákkal küzdött, ambuláns pszichiátriai kezelésre szorult, ám erről nem tájékoztatta a nevelőszülői tanácsadókat. 2011. július 18-án a vádlott férje dolgozni ment. Ezt követően a korábban már öngyilkossággal próbálkozó asszony hirtelen arra az elhatározásra jutott, hogy helyzete kilátástalan, végez magával és megöli a három, általa szeretett gyereket is. A nő belülről bezárta a ház ajtaját, az ablakfüggönyöket behúzta, a három gyereknek pedig némi whiskyvel együtt gyógyszereket, főleg antidepresszánsokat adott be, amelyekről azt állította, az orvos írta föl nekik. A vádlott maga is beszedett néhány tablettát. Lefeküdtek az egyik szobában, tévét néztek, amikor pedig a kislány rosszul lett, a nő átvitte egy másik helyiségbe, betakarta, majd ráfeküdt. A gyerek hiába kapálózott és kiáltozott, a vádlott addig feküdt rajta, amíg az áldozat mozgása meg nem szűnt. Ezt követően a vádlott a konyhában újabb gyógyszereket vett be, whiskyt ivott rá, majd visszafeküdt a két fiú mellé az ágyba. A rendőrséget és a mentőket a rokonok értesítették, miután nem tudtak bejutni a házba. A kislányon már nem tudtak segíteni, meghalt, míg a két fiú gyomrát kimosták, majd a nevelőanyjukkal együtt kórházba szállították őket. A táblabíróság a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.