Közélet

Lemondatná Keresztúri Farkas Csabát a szegedi MSZP-frakció

Lemondatná Keresztúri Farkas Csabát a szegedi MSZP-frakció

2012. november 22., csütörtök
Lemondatná Keresztúri Farkas Csabát a szegedi MSZP-frakció

Az alábbiakban változtatás nélkül közzé tesszük Kozma József MSZP-s önkormányzati képviselő közleményét Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselő bírósági ügyével kapcsolatban.

"Az MSZP-frakció képviseletében, frakcióvezetőként Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének soron következő ülésére előterjesztést nyújtok be, melyben kérem a testületet, hogy a posztjára méltatlan Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselőt szólítsa fel képviselői mandátumáról való lemondásra, továbbá váltsa le minden, az önkormányzathoz, a közgyűléshez, és az önkormányzat cégeihez kapcsolódó funkciójából (Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke, Pénzügyi Bizottság alelnöke, Vagyongazdálkodási Bizottság tagja, IKV Zrt. felügyelő bizottsági tagja, Szegedi Hőszolgáltató Kft. felügyelő bizottsági tagja). Keresztúri Farkas Csaba botrányosan viselkedett és bebizonyosodott, hogy hazudott! Véleményünk szerint ezzel a magatartásával olyan szégyent hozott Szeged város képviselő-testületére, ami méltatlanná tette a képviselőségre és összeegyeztethetetlen nem csak jelenlegi funkcióival, hanem a kulturált emberi viselkedés alapnormáival is. Szeptember 11-én az ügyészség vádat emelt Keresztúri ellen, mégpedig „nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette” miatt és indítványozta felfüggesztett szabadságvesztésre ítélését. (Keresztúri a jogászbálon megengedhetetlen módon inzultált egy fiatal hölgyet, dulakodásba, verekedésbe keveredett annak rokonaival és kirúgással fenyegette a munkáját végző biztonsági őrt.) Akkor előadott szánalmas magyarázkodásáról, mi szerint „soha nem nézi, ki után megy be a mosdóba és egyébként sem ő kezdte a verekedést, ő csak belekeveredett a kabátlopásba” mára kiderült: hazugság. Ezek után az MSZP frakció úgy ítéli meg, hogy Keresztúri Farkas Csabának semmi keresnivalója Szeged város képviselő-testületében, a Jogi- Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság élén és semmilyen, az önkormányzattal, az önkormányzat cégeivel kapcsolatos funkcióban"

- írja az MSZP-frakció képviseletében

Kozma József

frakcióvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.