Sport

Labdarúgó-szövetségek Délen – a megyei futball centenáriumi kötete

Labdarúgó-szövetségek Délen – a megyei futball centenáriumi kötete

2012. november 16., péntek
Labdarúgó-szövetségek Délen – a megyei futball centenáriumi kötete

A megyei labdarúgó-szövetség százéves születésnapi ünnepségén a kitüntetettek egyebek mellett a Vitos György és Nógrádi Tibor által szerkesztett könyvet vehették át.

Labdarúgó-szövetségek Délen (1912-2012) címmel jelent meg az a centenáriumi kötet, melyek a szegedi újságíró, labdarúgó-krónikás,

Vitos György

, valamint az MLSZ Csongrád megyei igazgatója,

Nógrádi Tibor

állított össze. A könyv - mely kereskedelmi forgalomba nem került - végigkíséri a megyei szövetség történetét a kezdetektől, a Déli Labdarúgó-alszövetségtől a CSLSZ-en át a jelenlegi éráig, az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságig, felidézve Csongrád megye labdarúgáságnak legendás pillanatait, feledhetetlen alakjait. Külön fejezetben mutatja be a centenáriumi ünnepség száz díjazottját. A függelékben emellett számtalan tabella segíti a tájékozódást. Végigböngészhetjük a megyei küzdelemsorozatok végeredményeit, kezdve a DLASZ 1912/13-as Vidéki bajnokság - Déli kerület, Szeged vidéki alosztályától egészen a 2011/12-es szezon megyei III. osztályú pontvadászataiig bezárólag. "Az elmúlt 100 év a magyar történelem viharokkal terhes, nagy küzdelmű időszaka volt. Labdarúgásunk hűen tükrözte ezen időszakot fájdalmaiban és örömeiben, a sportág együtt élt Nemzetével. E párhuzam nyomon követhető könyvünk lapjain, mely a Magyar Labdarúgás második legidősebb intézményének, a Déli Labdarúgó-alszövetségnek és jogutódjainak életéről, fontosabb eseményeiről szól. A témában a szerzők - tudják jól - számtalan fontos, nagy horderejű összefüggést nem tártak fel, ezért azzal a szerénységgel és kéréssel szeretnék átadni e könyvet a Magyar Labdarúgás és a Csongrád Megyei Labdarúgás híveinek, hogy nézzék el a teljesség hiányát. Értékeljék azt a szándékot, mely emléket akart állítani az elmúlt száz év dél-magyarországi futballjának, reménykedve egy későbbi nagyszerű könyv megjelenésében, mely méltó módon megírja majd Labdarúgásunk részletes, szép történetét" - írja a szerkesztőpáros, melynek tagjai közül Vitos György immár huszonnyolcadik sporttörténeti kötetét jegyzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.