Sport

Labdarúgás: Tóth Ákos benyújtotta lemondását Mórahalmon

Labdarúgás: Tóth Ákos benyújtotta lemondását Mórahalmon

2012. november 23., péntek
Labdarúgás: Tóth Ákos benyújtotta lemondását Mórahalmon

A szakember szerint újoncként egyáltalán nem csalódás az NB III Alföld csoport őszi kilencedik helyezése, ám úgy érzi, a kitűzött célok eléréséhez új szakmai stábnak kell átvennie a csapatot.

Az újonc Mórahalom VSE 15 ponttal a kilencedik helyen telel az NB III Alföld csoportban, 7, illetve 8 pont hátrányban a jelenleg érvényben lévő kiírás szerint osztályzót, illetve bennmaradást érő hatodik, valamint ötödik pozíciótól. A szerdai elnökségi ülésen

Tóth Ákos

vezetőedző

(felső képünkön a jobb szélen)

közvetlen segítőjével,

Siha Zsolttal

együtt felajánlotta lemondását a klub vezetésének, mely a következő napok során dönt róla, hogy elfogadja-e ezt. "Már nem éreztem azt a fajta bizalmat, amely ehhez a munkához kell, s úgy látom, ezzel a stábbal nem fogjuk tudni elérni a kitűzött célt, ezért Siha Zsolttal elhatároztuk: megadjuk a lehetőséget másnak, hogy átvegye a gárdát. Bízom benne, sikerül benntartani a gárdát" - mondta el portálunknak a szakember.

Rendkívül büszke a mórahalmi aranykorszakra

Tóth Ákos hangsúlyozta: újoncként egyáltalán nem érzi csalódásnak a Mórahalom szereplését, hiszen négy győzelmet és három döntetlent is begyűjtöttek a hat vereség mellett a roppant erős pontvadászatban, miközben a magyar kupában a legjobb 32 közé verekedték magukat, ahol csak hosszabbításban verte ki őket az NB II-es Szolnok. Az együttes helyzete korántsem reménytelen még, s akár három, akár négy csoporttal indul el jövőre a harmadik vonal, van még esélye NB-s tagságának meghosszabbítására.

"Rendkívül büszke vagyok rá, hogy három éven át irányíthattam a mórahalmi csapatot. Ez a periódus a település futballtörténetének legeredményesebb korszaka lett, hiszen a megyei bajnokságban előbb ezüst-, majd első alkalommal aranyérmet szereztünk, s felkerültünk az NB III-ba, ahol szintén nem vallottunk szégyent. (

Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, a 2010-ben érkezett Tóth Ákos hogyan építette fel a mórahalmi aranycsapatot

- a szerk.) A Szeged 2011 után a megye második számú együtteseként jegyeznek most bennünket, így adom át az alakulatot. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a munkámat, különösképpen Siha Zsoltnak, valamint a B-középnek, mely még az idegenbeli találkozókra is elkísért bennünket. Sok sikert kívánok nekik és az egyesületnek is a továbbiakhoz!" - így a mester.

A kilencedik hely megfelel a realitásnak

Tóth Ákos kérdésünkre felelve kifejtette, a játékosokban emberileg egyáltalán nem csalódott, hiszen mindenki becsülettel állt a munkához, ám akadtak olyanok, akiktől többet várt. Átlag feletti teljesítményt nyújtott a támadó

Tóth Attila

(aki négyes holtversenyben nyolc találattal vezeti a csoport góllövőlistáját), a kapus

Tombácz Róbert

és a védő

Udvari Szabolcs

. Másoknak már nem sikerült ilyen jól ez az idény, de a vezetőedző biztos benne, hogy megfelelő munkával a későbbiekben hozni tudják majd magukat, hiszen - ismerte el - az ilyen jellegű formaingadozások bármely futballista pályafutása során előfordulhatnak. A rendkívül erős bajnokságban annak ellenére is a hajráig jó pozícióban volt a homokháti együttes, hogy két vereséggel nyitott. A 3. fordulóban Dabason 3-2-re győzni tudtak Gahwagiék, később a HFC és a Makó ellen is begyűjtötték a három pontot, s nagy bravúrral 1-0-ra nyertek a címvédő Dunaharaszti vendégeként. Az utolsó három játéknapon viszont két vereség (Monoron és Üllőn is 1-2) mellett mindössze egy ikszre (otthon 1-1 a Tisza Volán Szeged ellen) futotta erejükből, ezért nem sikerült előrébb végezni. A szakember megismételte: összességében a realitásnak felel meg ez a helyezés, s büszkének kell lenniük arra is, hogy a Csongrád megyei csapatok közül ők állnak a legjobban.

"Minden héten háború"

"A 3. forduló környékén már egyértelmű volt számomra, hogy ebben a ligában nincs egyetlen gyenge ellenfél se. Szemben az elmúlt szezonokkal, mikor könnyebb mérkőzéseket lehetett játszani olyan csapatokkal szemben, melyeknek sem dobogós esélyeik nem voltak, sem a kiesés nem fenyegette őket, most minden találkozón mindenki az életéért küzd. Kicsit félrevezetett bennünket a jónak tűnő igazolásokat követően a nyári felkészülési időszak, mert az Orosházán kívül - akikkel két szoros derbit vívtunk - száz kilométeres körzetben gyakorlatilag nem tudtunk 'szintes' csapattal játszani, a megye I-es gárdákkal szembeni csaták pedig nem bizonyultak igazi erőfelmérőnek. Azt éreztem, hogy a másik három Csongrád megyei NB III-as alakulatnál jobbak leszünk, ami be is igazolódott, ám a Pest megyei riválisokkal végül nem bírtunk el. Sajnos több összecsapásunk is kedvezőtlenül alakult, összességében két-három meccsen múlt, hogy nem a hatodik, hanem a kilencedik helyen telelhet a Mórahalom" - mondta. Tóth Ákos egyébként jó gondolatnak tartja az átszervezését, a létszámcsökkenést, de úgy véli, az ideális megoldás az lenne, ha az NB I-es tartalékcsapatok csoportja mellett további három csoport indulna az NB III-ban. Ebben az esetben talán még a nyolcadik hellyel is benn lehetne maradni, egyébként viszont a legjobb hatba kellene kerülni. Ez szerinte akkor jöhet össze, ha a tavaszi szezont tekintve dobogós helyre tud jutni az alakulat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.