Sport

Labdarúgás: fontos és éles megyei rangadó lesz Mórahalmon

Labdarúgás: fontos és éles megyei rangadó lesz Mórahalmon

2012. november 2., péntek
Labdarúgás: fontos és éles megyei rangadó lesz Mórahalmon

A bennmaradásért folytatott küzdelemben a Tóth Ákos vezette hazai együttes, illetve az immár Hüvös Gábor által dirigált Tisza Volán SC Szeged is győzelemre tör.

Egyre elkeseredettebb a harc az NB III Alföld csoportban. Mint ismeretes, a jelenleg érvényben lévő átszervezési döntések értelmében az első öt helyezett őrizheti meg tagságát a harmadik vonalban, illetve a hatodik játszhat osztályzót valamelyik megyebajnok ellen. Két fordulóval az őszi szezon, azaz az első kör befejezése előtt igencsak úgy tűnik, öt Pest megyei együttesnek sikerült meglógnia a mezőnytől. A közepén viszont elképesztően nagy a tülekedés, melyben Csongrád megyei részről a 16 pontos Soroksárt és Gyulát üldöző, 14 ponttal jelenleg nyolcadik Mórahalom érintett. A 8 pontjával tizenharmadik Tisza Volán SC Szegednek - a Makóval és a Hódmezővásárhellyel együtt - nagy hajrára lenne szüksége itt novemberben, hogy aztán majd megfelelő erősítésekkel tavasszal visszazárkózhasson.

Fürdéssel, gyúrással frissített a Mórahalom

Online

Szombaton 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

A fentiek tükrében egyértelműen kijelenthető: sorsdöntő ütközetet vív szombaton kora délután, 13.30-as kezdettel Mórahalmon a hazai legénység és a kék-fekete szegedi alakulat.

Tóth Ákos

csapata szerdán elképesztően nagy mérkőzést vívott a magyar kupában az NB II-es Szolnokkal, győzelmi esélyei is voltak, majd 120 percnyi küzdelem után, hosszabbításban maradt alul 3-2-re. Kérdés, mennyire tudják kipihenni magukat a homokhátiak a megyei rangadóra. Arra a találkozóra, amelyre lendületből érkezhetnek a vendégek, hiszen múlt héten négy vesztes meccsből álló szörnyű szériát szakítottak meg a masszív Gyula elleni remek 2-0-s sikerrel. A hazaiak értelemszerűen szomorúak, hogy nem sikerült kiverniük a kupából a magasabb osztályú Szolnokot, különösképpen, hogy a kezükben volt a bravúr, csak a 91-92. percben mentette ráadásra a meccset az ellenfél. Ugyanakkor profi mentalitású társaságról lévén szó a mórahalmiak csütörtöktől már csak a Szeged elleni megyei rangadóra összpontosítanak, lévén, hogy a csörte igazi élet-halál harc mindkét fél számára. "Abszolút háromesélyesnek tartom a találkozót. A Volán évek óta stabil, meghatározó NB III-as csapat, amely egy meccsen most is mindenkire veszélyes a tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül. Megvannak az erősségeink, ahogyan a vendégek erényeit is ismerjük, bízom benne, hogy sikerül felülkerekednünk. Ha így lesz, s mi jövünk ki győztesen a partiból, akkor tavaszra is megőrizzük bennmaradási esélyeinket" - nyilatkozta portálunknak a Mórahalom mestere. Tóth Ákos hozzátette: nagyon fontos, hogy a csapatok és a szurkolók dolgát ne nehezítsék meg irreális időjárási és pályaviszonyok; a szakember reméli, hogy szombat délutánra minden rendben lesz az elmúlt napok esőzéseit követően. Együttese csütörtökön este a mórahalmi fürdőben gyúrással, fürdéssel regenerálódott a szerdai fárasztó csata után, majd pénteken frissítő, rövidített tréning szerepel a programban. "Játékosaim többsége fiatal, náluk nem lehet gond, frissek lesznek a bajnokira. Az idősebbekkel - mint

Udvari Szabolcs

vagy

Tóth Lukács

- pedig a kupameccsen igyekeztem spórolni, amennyire lehetett, egy-egy félidőt kaptak. Tisztában vagyunk a megyei rangadó fontosságával, győzni akarunk, hogy nyugodtan zárhassuk az őszt Üllőn" - fogalmazott. Hazai oldalon egyébként

Gahwagi Nebil

játéka kérdéses, rajta kívül

Czirják Tamás

kapus,

Kothencz Péter, Gyimesi László

és

Sasa Vojnic-Zelic

is sérült.

Motivált és céltudatos játékkal készül a Volán

Ami a vendégeket illeti, új vezetőedző ül ezúttal a kispadon,

Hüvös Gábor

első alkalommal dirigálja majd az NB III-as kék-feketéket. Megtudtuk tőle: rengeteget beszélgettek a játékosokkal az utóbbi napok során, s a futballisták rendkívül elszántak. A szegediek ismerik és tisztelik a Mórahalmot, de motivált és céltudatos játékkal két vállra akarják fektetni vendéglátójukat. "Összességében három hete dolgozom a csapattal, ám a vezetőedzői szerepkörben most debütálok, így nagyon várom már a szombati mérkőzést. Úgy gondolom, mind az egyesületre mind a játékosállományra nézve méltatlan pozíciót foglal el az alakulat a tabellán, s mivel rövid a bajnokság, nincs más lehetőségünk, mint a győzelmekbe menekülés. Ennek megfelelően Mórahalomról jó eredménnyel szeretnénk távozni, majd azt követően a Dabas ellen is a három pont megszerzésére törünk. Mivel közvetlenül előttünk álló együttesekkel találkozunk, mindenképpen meg kell nyernünk ezeket a meccseket, ha komolyan gondoljuk a bennmaradást" - szögezte le. A Volán felkészülését ezúttal kevesebb sérülés hátráltatta. A hosszabb időre kidőlt

Rácz Dezsőn

és

Kormányos Koloson

kívül mindenki teljes értékű munkát végzett, s hadra fogható. Hüvös Gábor feltérképezte az ellenfelet, szerdai kupameccsüket is a helyszínen tekintette meg. "Ezúton is gratulálok a Mórahalom teljesítményéhez, helyenként egyértelműen a Szolnok fölé nőttek. Jól ismerem a csapatukat, játékosaikat, sok információval rendelkezem róluk. Megpróbáljuk semlegesíteni az erősségeiket, s lecsapni a gyengébb pontjaikra" - mondta.

A Mórahalom VSE várható kezdőcsapata:

Tombácz – Podonyi, Sarnyai, Udvari, Mészáros – Szücs vagy Tóth L., Nagy Z. – Fülöp, Domonkos, Dürgő vagy Gahwagi – Tóth A.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó - Pénzváltó vagy Heredea, Vida, Farkas, Grünvald - Buzási, Szilágyi, Puhalák, Harmos - Beretka, Kazi vagy Szélpál.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. május 16.):

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében: Mórahalom VSE – Tisza Volán SC Szeged 3-3 (3-1); büntetőkkel 5-3.

Mórahalom, 100 néző. Vezette: Orosz Kornél.

Mórahalom:

Szűcs – Bokányi, Gyimesi, Kothencz, Mészáros, Varga, Siha, Tóth L., Lázár, Tóth A., Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Tisza Volán SC Szeged:

Czirják – Fülöp (Kormányos 46′), Pénzváltó, Vida, Grünvald, Beretka, Dargó, Mucsi, Csányi (Buzási 46′), Rácz, Militár (Bozovic 72′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Szőke (26′, 31′, 33′), ill. Gyimesi (43′ – öngól), Rácz (48′, 83′)

Így játszott a Mórahalom a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 11. fordulójában: Monor SE - Mórahalom VSE 2-1 (2-1). Mórahalom:

Tombácz – Mészáros, Szücs, Sarnyai, Gahwagi, Kothencz (Szőke 46'), Nagy Z., Tóth L., Domonkos (Dürgő 66'), Podonyi, Tóth A. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerző:

Podonyi N. (24')

Így játszott a Szeged a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 11. fordulójában: Tisza Volán SC Szeged - Várfürdő-Gyulai Termál FC 2-0 (1-0). Szeged:

Dongó – Pénzváltó, Farkas, Vida, Grünvald – Buzási, Szilágyi, Puhalák, Beretka (Füle 91′) – Harmos (Heredea 83′), Kazi (Varga M. 85′). Vezetőedző: Halkó Pál.

Gólszerzők:

Beretka P. (23'), Szilágyi N. (83')

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Monor SE1172222101223
2.Dunaharaszti MTK117221710723
3.Tököl VSK1163221111021
4.Nagykőrösi Kinizsi116322416821
5.Üllő SE116232017320
6.Soroksár SC114431411316
7.Várfürdő-Gyulai TFC114431211116
8.Mórahalom VSE114251716114
9.Kecskeméti TE II.114251921-214
10.FC Dabas104151815313
11.Vecsési FC113171624-810
12.Makó FC102351217-59
13.Tisza Volán Szeged11227618-128
14.Hódmezővásárhely11038526-213

A 12. forduló műsora:

November 3. (szombat) 13.30:

Vecsési FC - Kecskeméti TE II., Soroksár SC - Dunaharaszti MTK, Tököl VSK - Makó FC, Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Üllő SE, Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Hódmezővásárhelyi FC.

November 4. (vasárnap) 13.30:

FC Dabas - Monor SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.