Sport

Labdarúgás: meccslabdáról kapott ki az UTC a Bordány ellen

Labdarúgás: meccslabdáról kapott ki az UTC a Bordány ellen

2012. november 18., vasárnap
Labdarúgás: meccslabdáról kapott ki az UTC a Bordány ellen

Alsóházi rangadót rendeztek szombaton a Kertész utcában, ahol a tizenharmadik helyen tanyázó UTC a tizennegyedik Bordányt fogadta kimondottan hatpontos mérkőzésen. A vendégek örülhettek a végén.

Két, egyaránt az életéért küzdő, ennek jegyében a legjobb tíz közé vágyó együttes csapott össze Újszegeden a megyei I. osztály 14. fordulójában. A hazai UTC a derbi előtt 11 pontjával a tizenharmadik helyen állt, s múlt heti váratlan röszkei 1-3-as vereségét követően mindenképpen javítania kellett, tekintettel arra is, hogy még egy csongrádi és egy dorozsmai kirándulás áll előtte, melyek során bizony komoly fegyvertény lenne a pontcsipegetés. Az újonc Bordány 10 pontjával a tizennegyedik pozícióból várta a derbit. A vendégek jóval szebb őszben reménykedtek, de mérkőzéseik többségén valahogy nem állt melléjük a szerencse, számtalan szűk vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni nyílt, kiélezett találkozókon. Az utolsó játéknapon a másik újoncot, az FK 1899 Szegedet fogadják majd, s úgy számolgattak, hogy két sikerrel még nagy előrelépésre lehetnek képesek. Nos, az elsőt mindjárt meg is szerezték, hiszen 2-1-re nyertek Újszegeden. Gól nélküli első felvonás első negyedórája során az UTC lépett fel támadólag,

Kovács Sándor

és

Gonda László

révén többször is átlövésekkel próbálkoztak a hazaiak. A félidő derekán nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak, amikor

Szűcs József

indítását

Bokányi Ádám

kapta egyedül kilépve, ám a kapusba lőtt. Ezután fokozatosan jöttek fel a vendégek, masszív mezőnymunka alakult ki, amely nem hozott a kapukra veszélyes játékot. A második félidő elején egy bordányi szöglet után a beíveléskor a játékvezető kezezést látott az egyik szegedi védő részéről, s a megítélt büntetőt

Bosánszki Mihály

értékesítette (0-1). Igyekezett egyenlíteni az UTC, s pár helyzet után az 58. percben

Tari Tamás

kapott remek kiugratást, egy az egyben vezette a kapusra a labdát, azonban a hálóőr jól zárta a szöget, így a támadó nagyon önzetlenül legurított a középen érkező

Gajdacsi Mátyásnak

, aki az üres kapuba passzolva egalizált (1-1). A folytatásban kissé visszavettek a felek, egyedül

Flórián Sándornak

kellett védenie egy nagy bordányi lövést. Aztán amikor már úgy tűnt, marad a pontosztozkodás, az UTC csaknem a maga javára döntötte a meccset, amikor a hajrá perceiben egy hazai felszabadítás Bokányit hozta ismét helyzetbe, aki egyedül lépett ki a védők között, ám ahelyett, hogy kapura tört volna, s kicselezi a kapust, távolról mellé gurított. A kirúgásból aztán nem csak a meccslabdát bukta el az újszegedi gárda, hanem a meccset is: a bordányiak az előreívelt labdát járatták, a hazai védők sorra luftot rúgtak, aztán a hosszú oldalon érkező

Király Zsolt

bevitte a győztes találatot (1-2). A Bordány 13 pontjával (utolérve pontszámban a tizedik SZVSE-t) sokkal jobb pozícióból várhatja az ősz zárását, mint az UTC, mely az FK 1899 Szeged Röszke elleni sikere következtében az utolsó előtti pozícióba csúszott vissza.

A megyei I. osztály 14. fordulójában:

Ujszegedi TC - Bordány SK 1-2 (0-0).

Újszeged, Kertész utca, 150 néző. Vezette: Szalai Szabolcs (Kószó Csaba, Mucsi Zsolt).

UTC:

Flórián - Péczely, Bokányi, Szántó, Szűcs (Balogh 75'), Gonda, Gajdacsi, Kovács S. (Drágity 85'), Szanka, Tombácz, Tari. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Bordány:

Lippai - Dobó, Retek, Szabó, Bosánszki M., Szentmártoni (Mészáros 80'), Sádt (Nógrádi 69'), Király, Kasza, Kovács S., Ruzsinszki. Vezetőedző: Bozó Csaba.

Gól:

Gajdacsi M. (58'), illetve Bosánszki M. (50' - tizenegyesből), Király Zs. (89')

Sárga lap:

Tombácz G. (44'), Gajdacsi M. (49'), Szűcs J. (69'), illetve Szabó Zs. (16'), Retek F. (75'). Pálfy Zoltán:

"Az Algyő és a Tápé után ez már a harmadik olyan meccsünk, ahol kihagyjuk a meccslabdát, s ezt az ellenfél győztes góllal bünteti. Harmadik meccsünket bukjuk el így, ez már több mint bosszantó..."

Bozó Csaba:

"Kiegyenlített, de gyenge színvonalú mérkőzésen a szerencsével sem álltunk hadilábon. Végre már nekünk is segített Fortuna egy kicsit."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.