Sport

Labdarúgás: a csongrádi gólvadász már 18-szor zörgetett hálót

Labdarúgás: a csongrádi gólvadász már 18-szor zörgetett hálót

2012. november 14., szerda
Labdarúgás: a csongrádi gólvadász már 18-szor zörgetett hálót

Még két forduló van hátra a megye élvonalának őszi küzdelmeiből, de egy csongrádi csatár már 18 gólt lőve vezeti a gólvadászok rangsorát, legutóbb a Tápénak akasztott egy mesterhármast. A 26 éves Bertók Gáborral beszélgettünk, aki egész életében Csongrádon futballozott.

Keller Mihály

tanítványai lendületben vannak, már hat forduló óta nem akadt legyőzőjük, és pontot is csak egyszer raboltak tőlük. Ebben a parádés sorozatban 10 gólt lőve a csapat egyik támadója,

Bertók Gábor

nem kis részt vállalt. A gólzsák jelenleg 18 találattal vezeti a góllövőlistát. Az eddigi csúcsa a 2008-2009-es szezonban elért 24 találat volt, de szépen mutatott a következő évadban elért 19 hálózörgetés is (akkor bajnoki címet is szerzett a Csongrád). Idén azonban nagyon úgy áll a csatár szénája, hogy új rekord születhet.

Nem eladó!

A Csongrád TSE elnöke, Kiss István határozottan leszögezte, hogy közösségük meghatározó játékosa a gólérzékeny támadó, s nincs az a pénz, amiért megválna Bertók Gábortól.

„Több edzésre tudok járni, mint az előző bajnokságban, és a felkészülés tréningjein is nagyobb részt tudtam vállalni. Az a típusú játékos vagyok, akinek csak akkor megy, ha le van edzve. Most sikerült a munkahelyi elfoglaltságomat és az edzéseket optimálisan összehangolni” – árulta el a nem is olyan nagy titkot a támadó, aki erényeként a gyorsaságát, illetve a pontosságát emelte ki, s hozzáfűzte, idén nagy százalékban használta ki helyzeteit, koncentráltabban tudott focizni. „A csapatot képesnek tartom arra, hogy az élmezőnyben az érmekért folyó harc részese legyen, ehhez persze együtt kell maradnia a brigádnak. Eddig a rangadóinkon nyújtottunk dicséretes produkciókat, ugyanakkor hajlamosak vagyunk a könnyebbnek vélt találkozókon görcsösen játszani” – beszélt a csapatáról is a csatár, aki szerint nagy fegyvertény az, hogy a hat, nyáron Szentesre igazolt meghatározó futballistát sikerült pótolni, az érkezők és az ifiből felkerülő fiatalok hamar beépültek, összeszokott lett a gárda. „A védekezésünket kell még gatyába rázni, sok az eddig kapott 25 gól, itt még nem cseng mindig olyan tisztán az összhang, egy-egy kikeresztezésnél olykor megbomlik a hadrend” – beszélt a javítani valókról is Bertók Gábor. A labdarúgó szerint három csapat lehet esélyes a bajnoki címre: az Algyő, a Kiskundorozsma és a Sándorfalva, ha szurkolni kell, a nagy csapatok közül viszont csakis a Real Madrid jöhet számításba nála.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.