Sport

Kosárlabda: ismét hazai pályán a Kosársuli

Kosárlabda: ismét hazai pályán a Kosársuli

2012. november 1., csütörtök
Kosárlabda: ismét hazai pályán a Kosársuli

Remek mérkőzésre van kilátás november 2-án, pénteken 18.30-tól a Hódtói Sportcsarnokban, ahol az EnterHód Vásárhelyi KS ellenfele az EKF-Eger-HÉSZ SE csapata lesz az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság Keleti csoportjának 5. fordulójában.

A Heves megyei együttes a 2011/12-es bajnokságban a keleti csoport második helyén végzett, míg a Kosársuli csak hatodik lett. Az alapszakaszban, tavaly novemberben viszont hazai pályán egy hallatlanul izgalmas, küzdelmes meccsen a vásárhelyiek nyerni tudtak és most is bravúrra készülnek. Az egri csapat nagy reményekkel és komoly tervekkel vágott neki az idei bajnokságnak is. A játékoskeret és a létesítményhelyzet adott a jó szerepléshez, emellett pénzügyi téren is sokkal jobban állnak a Kosársulinál. Az elmúlt szezont végül a számukra csalódást keltő negyedik helyen zárták, így mindenképpen előrelépést terveznek az idei, jóval erősebb mezőnyben is. Rutinos, jó játékosok vannak az egri csapatban, ráadásul évek óta együtt játszanak. Egy kicsit azért minden évben erősítenek a főiskola jóvoltából, ahová mindig jelentkezik néhány jó kosaras. Az egriek kezdőcsapata öt "A" csoportos szintű játékosból áll, de a cseréik is igen jók. A két irányító-hátvéd talán az egész NB I/B leggyorsabb, legjobban védekező és egyben legponterősebb párosa. Nagyon nehéz megfogni őket, tavaly Mócsaiéknak sem sikerült.

Máté Balázs

remek és nagyon ponterős, kiváló tripladobó játékos. A két rutinos center:

Zsemlye

és az egykori vásárhelyi,

Kováts Robert

szintén az egész mezőny legjobb centerpárosa címre pályázhat. Ráadásul a cserejátékosaik közül is jó pár együttes elfogadna kezdő csapatában közülük néhányat.

Váczi Péter

, a rendkívül ambiciózus, képzett és lelkes edzőjük valósággal fanatizálja játékosait, akik védekezésben sokszor extra teljesítményt nyújtanak,míg támadásban is nagyon jók, sokszor dobnak 100 pont körül. A fentiek alapján tehát az egri csapat a mérkőzés esélyese, de a vásárhelyiek jó védekezéssel, sok-sok sikeres kinti dobással és kevés eladott labdával, valamint az ehhez párosuló lelkesedéssel és küzdeni tudással akár meglepetést is okozhatnak. A Nagykőrös elleni múlt heti mérkőzés biztató volt, pedig akkor a sérüléssel bajlódó

Nyilas

és a beteg

Shéda

szinte nem is játszott. Van még egy dolog, ami a Kosársuli mellett szól: az egriek jobbára önmagukért játszanak, hiszen Egerben alig kíváncsi valaki rájuk, míg a vásárhelyiek hazai mérkőzéseiken 4-600 főnyi közönségük támogatását is élvezhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.