Sport

Kézilabda: héttel is vezetett, mégis kikapott a KSZSE

Kézilabda: héttel is vezetett, mégis kikapott a KSZSE

2012. november 19., hétfő
Kézilabda: héttel is vezetett, mégis kikapott a KSZSE

Hétgólos vezetés után is vereséget szenvedett a KSZSE-Algyő az Inárcs-Örkény otthonában a női kézilabda NB I/B szombati találkozóján.

Kiválóan kezdett az NB I/B-s újonc Örkényben, Mandl Gábor tanítványai fokozatosan szakadtak el ellenfelüktől, hét gólosra is növelték előnyüket, a szünetben pedig hattal vezettek (10-16). Ám a nagyszerű első félidő után egészen más csapatok érkeztek a pályára a második játékrészre. A hazaiak nagy lendülettel vágtak neki a folytatásnak, míg a szegedieknél a cserék nem tudták összehangolni játékukat és 11 percig gólképteleneknek bizonyultak, míg az Örkény ötször is betalált. Lassan elfogyott az előny, a kiélezett végjátékban pedig a lélektani előnyt birtokló hazai gárda végül felülkerekedett a bravúrgyőzelmét sokadszor elszalasztó KSZSE-nek.

Női kézilabda NB I/B 9. forduló:

Inárcs-Örkény KC - Kézilabda Szeged SE-Algyő 25-24 (10-16)

Örkény, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.

KSZSE:

ALMÁSI - Krivik 1, Takács 1, Hódi R. 1, HOMOKI 5, FORGÓ 10, Draxler O. 1.

Csere:

Répás (kapus), Debreczeni, Hódi Sz., Kormány 1, Puhalák 3, Volencsik 1.

Edző:

Mandl Gábor

Hétméteres:

2/1, ill. 5/2.

Kiállítás:

4 perc, ill. 8 perc. Mandl Gábor:

"A győzelem lehetőségétől talán megrettent a csapat."

Női kézilabda NB I/B junior mérkőzés:

Inárcs-Örkény KC – Kézilabda Szeged SE 20-38 (9-23)

KSZSE:

Mészáros – Kis 3, Német 5, Deák 7, Sebők 5, Szécsi 3, Giricz 1.

Csere:

HORVÁT (kapus), Simon 4, Speth 2, Rácz 1, FARKAS 7. Miklósné Kocsis Éva:

"A kezdősorunk lendületes jó első félidőt diktált, bár a helyzetkihasználás hagyott némi kivetnivalót. A második félidőben a fiatalok ott folytatták, ahol a kezdősorunk befejezte. Ők is nagy iramot mentek, szép dolgokat láthattunk tőlük, csak sajnos sok volt a kimaradt helyzet."

Czesznak György:

"Az esélyes csapathoz méltó határozott, gyors és kemény játékot játszottunk, demonstrálva, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. A második félidőben a fiatalabb sorunk is lehetőséget kaphatott és a kisebb hibáktól eltekintve ők is állták a sarat. Gratulálok a győzelemhez!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.