Kézilabda: héttel is vezetett, mégis kikapott a KSZSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétgólos vezetés után is vereséget szenvedett a KSZSE-Algyő az Inárcs-Örkény otthonában a női kézilabda NB I/B szombati találkozóján.

Kiválóan kezdett az NB I/B-s újonc Örkényben, Mandl Gábor tanítványai fokozatosan szakadtak el ellenfelüktől, hét gólosra is növelték előnyüket, a szünetben pedig hattal vezettek (10-16). Ám a nagyszerű első félidő után egészen más csapatok érkeztek a pályára a második játékrészre. A hazaiak nagy lendülettel vágtak neki a folytatásnak, míg a szegedieknél a cserék nem tudták összehangolni játékukat és 11 percig gólképteleneknek bizonyultak, míg az Örkény ötször is betalált. Lassan elfogyott az előny, a kiélezett végjátékban pedig a lélektani előnyt birtokló hazai gárda végül felülkerekedett a bravúrgyőzelmét sokadszor elszalasztó KSZSE-nek.

Női kézilabda NB I/B 9. forduló:

Inárcs-Örkény KC – Kézilabda Szeged SE-Algyő 25-24 (10-16)
Örkény, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.
KSZSE: ALMÁSI – Krivik 1, Takács 1, Hódi R. 1, HOMOKI 5, FORGÓ 10, Draxler O. 1. Csere: Répás (kapus), Debreczeni, Hódi Sz., Kormány 1, Puhalák 3, Volencsik 1. Edző: Mandl Gábor
Hétméteres: 2/1, ill. 5/2.
Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc.

Mandl Gábor: “A győzelem lehetőségétől talán megrettent a csapat.”

Női kézilabda NB I/B junior mérkőzés:

Inárcs-Örkény KC – Kézilabda Szeged SE 20-38 (9-23)
KSZSE: Mészáros – Kis 3, Német 5, Deák 7, Sebők 5, Szécsi 3, Giricz 1. Csere: HORVÁT (kapus), Simon 4, Speth 2, Rácz 1, FARKAS 7.

Miklósné Kocsis Éva: “A kezdősorunk lendületes jó első félidőt diktált, bár a helyzetkihasználás hagyott némi kivetnivalót. A második félidőben a fiatalok ott folytatták, ahol a kezdősorunk befejezte. Ők is nagy iramot mentek, szép dolgokat láthattunk tőlük, csak sajnos sok volt a kimaradt helyzet.”

Czesznak György: “Az esélyes csapathoz méltó határozott, gyors és kemény játékot játszottunk, demonstrálva, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. A második félidőben a fiatalabb sorunk is lehetőséget kaphatott és a kisebb hibáktól eltekintve ők is állták a sarat. Gratulálok a győzelemhez!”

Default thumbnail
Előző sztori

A délvidéki magyar szolidaritás napját tartják vasárnap Nagyváradon

Default thumbnail
Következő sztori

A Széchenyi Programiroda szakmai fórumsorozata Szegeden is segít a pályázóknak

Legutóbbi hasonló cikkek