Sport

Kézilabda: a Nyíradonyt fogadja a KSZSE

Kézilabda: a Nyíradonyt fogadja a KSZSE

2012. november 3., szombat
Kézilabda: a Nyíradonyt fogadja a KSZSE

A hét közben pótolt bajnoki meccsen elszenvedett pofon után Csorváson javíthat az SZKKSE, míg a KSZSE-Algyő a Nyíradony ellen készül bravúrra a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában.

Marosán György

tanítványai a Szent István SE Építők otthonában súlyos, 10 gólos vereséget szenvedtek (33-23) a hét közben pótolt bajnokin, így most minden bizonnyal fűti őket a javítás vágya. Erre minden lehetőségük adott is, hiszen a tabella sereghajtójához utaznak. A Csorvás 6 forduló után 6 vereséggel az utolsó helyen áll, mindössze 97 lőtt, s csaknem kétszer annyi, 186 kapott góllal, ami mérkőzésenként 16-31-es átlagot jelent. A gyenge teljesítményt nyújtó Békés megyei gárda a komolyabb ellenfelek ellen nem sok gólt tudott lőni: bár a Hajdúnánással még viszonylag "szoros" meccset vívtak az 1. körben (22-30), a Nyíradony ellen 20 gólos zakó mellett csak 16-ra, a Szent István SE elleni 30 gólos kabát alkalmával 12-re futotta. Az Inárcs-Örkény ellen ekkor egy újabb, valóban szoros meccs következett (20-23), majd Kispesten (16-30) és Egerben (11-25) újabb nagy verés - utóbbi alkalommal mindössze 11-szer tudtak betalálni a csorvásiak... A dorozsmai lányok számára ez kétségkívül a kötelező győzelem kategóriába tartozó mérkőzés kell legyen. Sokkal nehezebb feladat vár

Mandl Gábor

tanítványaira, akik Algyőn fogadják a tavaly nagyot menetelő Nyíradony együttesét, melyet nemrég itthon bravúrral gyűrtek le dorozsmai "kolléganőik" 22-21-re. A Nyíradonyt az SZKKSE-n kívül a jelenlegi éllovas Eger 20-16-ra, a második Vasas nagy csatában 35-33-ra verte, ugyanakkor a kötelezők mellett (28-18-as győzelem Örkényben, 36-16-os Csorváson), le tudták győzni a jelenlegi harmadik DVSC II-t 29-25-re. A KSZSE újonc létére már számtalanszor megmutatta a másodosztályban, hogy nem éppen futó látogatást tervezett az NB I/B-ben, s akár idegenben is képes megszorongatni nálánál erősebb ellenfeleket. Most, hazai környezetben játszva az idén szerényebben szereplő nyírségiek ellen itt az újabb jó alkalom egy meglepetéseredményre Forgó Nikolettéknek. A két szegedi női csapat közül előbb a KSZSE lép pályára, szombaton 18 órától az algyői Fehér Ignác Tornacsarnokban, míg az SZKKSE vasárnap 13 órától mérkőzik Békéscsabán a csorvásiak ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.