Sport

Karate: Eb-t ért Kőhegyi csehországi ezüstje

Karate: Eb-t ért Kőhegyi csehországi ezüstje

2012. november 2., péntek
Karate: Eb-t ért Kőhegyi csehországi ezüstje

Újabb állomásához érkezett a korosztályos kvalifikáció a karatésoknál. Az utolsó előtti megmérettetésen a szegedi csapatból ez alkalommal is Kőhegyi Zoltán állhatott a dobogóra, aki ezzel kiharcolta az Eb-szereplés jogát.

Plzen városa adott otthont a 13. Euro Grand Prix karateversenynek, ahol hazánkon kívül Anglia, Dánia, Németország, Belgium, Izrael, Lengyelország, Szlovákia és a rendező Csehország versenyzői képviseltették magukat. A válogatott péntek reggel indult el Budapestről, este érkezett meg a cseh sör egyik fellegvárába, ahol a szervezők mellett a korai hóesés is fogadta a magyar csapatot. A küzdelmekre szombaton került sor. Az U21-esek táborában a Tisza Volán SC színeiben versenyző

Kőhegyi Zoltán

a belga

Fouadon

nagyarányú győzelemmel lépett tovább. Második ellenfeléül a dán

Olsent

kapta, aki két találatot is szerzett a magyar fiú ellen a mérkőzés elején, ám Kőhegyi vadászta a lehetőséget folyamatos nyomás alatt tartva ellenfelét, és végül sikeresen kidolgozott egy helyzetet kisívű dobáshoz, amit követően 3 pont értékű találatot szerzett, megfordítva ezzel az állást. A döntőbe jutásért az izraeli

Buhantsev

küzdött meg versenyzőnk, és ezt az akadályt is sikerrel vette. A döntőben a belga

Rodriguez Yvan

következett, aki villámgyors lábtechnikáival menetelt végig a másik ágon. Kőhegyi erre felkészülve indította első támadását, ám sajnos a fedezéken riválisa rést tudott találni, így maradt az ezüstérem, és az ezzel járó 2 pont. A szegedi karatés összesítésben így már 8 pontnál jár, és mostani győzelmével olyan előnyre tett szert, amit már nem érhetnek be hazai riválisai. A hétvégét követően így bizonyossá vált, hogy a Törökországban megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokságon a Tisza Volán SC sportolója képviselheti Magyarországot az U21-esek -68 kg-os súlycsoportjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.