Közélet

Jövőre 150 milliárd közfoglalkoztatásra

Jövőre 150 milliárd közfoglalkoztatásra

2012. november 1., csütörtök
Jövőre 150 milliárd közfoglalkoztatásra

Közfoglalkoztatásra az idei költségvetési forrásnál többet, mintegy 150 milliárd forintot szán a jövő évre a kormány - közölte a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára.

Hoffmann Imre

elmondta, e célra az idén 132,5 milliárd forintot biztosított a kormány, emellett további 5 milliárd forintot bio- és megújuló energiafelhasználási mintaprogramokra. Hozzátette: a tervek szerint jövőre ez az összeg 150 milliárd forintra emelkedik, így a közfoglalkoztatási program biztosan folytatódik. A helyettes államtitkár közölte azt is, hogy adataik szerint eddig a közfoglalkoztatottak mintegy 19 százaléka tudott visszatérni a munkaerőpiacra. Hoffmann Imre azt hangoztatta, a kormány célja, hogy a települések önfenntartóvá váljanak, és hogy a közfoglalkoztatással helyben értékeket tudjanak teremteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.