Bulvár

Jogerősen elítélték a szakmári tanyán vízbefulladt kislány édesanyját

Jogerősen elítélték a szakmári tanyán vízbefulladt kislány édesanyját

2012. november 14., szerda
Jogerősen elítélték a szakmári tanyán vízbefulladt kislány édesanyját

A 2011 nyarán egy szakmári tanyán vízbefulladó kislány édesanyját gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt jogerősen hat hónap, egy esztendőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

A vádlott családja csak időszakosan lakott a Bács megyei tanyán, ahol volt egy medencés játszórész, ahová egy tolózárral ellátott kapun keresztül lehetett bejutni. A vádlott férjével együtt fokozott, féltő figyelemmel és gondossággal nevelte a gyerekeket. A kisebbik lány eleven, a vádlott mellől állandóan elmászkáló gyermek volt, folyamatos felügyeletet igényelt. 2011. augusztus 8-án napközben a tanyán csak a mindenes, a vádlott, valamint kétéves és hatéves kislánya tartózkodott. Az ingatlanban felszerelt térfigyelő kamerák felvételei alapján megállapítható volt, hogy délután a sértett kiment az udvarra, majd a mindenes által nyitva hagyott kiskapun bement a játszótérre. Ide egyébként zárt kapu mellett is bejutott már aznap, ugyanis volt egy akkora rés a kerítés és a ház fala között, amelyen a kislány átfért. A gyerek előbb a medence szélén járkált, majd a vízbe esett. Az épületben palacsintát sütő vádlott pár perccel később lépett ki a házból, keresni kezdte a gyereket, majd ő emelte ki a kislány testét a medencéből. Kihívták a mentőket, de a gyerek életét nem sikerült megmenteni. A bíróság szerint a vádlottól elvárható lett volna, hogy a kétéves kislányt folyamatosan személyes felügyelete alatt tartsa, és ha ezt megteszi, a sértett halála nem következik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.