ARC

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Dobák Sára

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Dobák Sára

2012. november 16., péntek
Jó arcokat keres a SZEGEDma: Dobák Sára

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes nyereményt sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Nagykövetségen vagy külügyminisztériumban szeretne dolgozni az egyetem elvégzése után

Dobák Sára

. A jogászhallgató jelenleg nemzetközi tanulmányokra jár, mesterképzésen pedig diplomáciára fog jelentkezni. Angolul jól tud, s elkezdett franciául és spanyolul is tanulni, hiszen választott szakmájához több idegen nyelvre van szükség. A kiskunfélegyházi fiatal Pestre is jelentkezett, de végül az SZTE-re vették fel, ezért csalódott volt. Részben emiatt Sárának nem is tetszett túlzottan Szeged, időbe telt, mire megszerette. Hat évig a társas tánc töltötte ki szabadidejének egy részét, ám mivel nem volt partnere, abba kellett hagynia. Most talált Pesten egy tánckurzust, amit a következő félévben szeretne elkezdeni, bár tudja, nehezen fogja tudni összeegyeztetni a tanulmányaival a Pest és Szeged közötti ingázást. Szegeden zömében belvárosi helyekre szokott járni, például jogász bulikba a Retroba, a Zaccba, a Sörpatikába vagy a Mignonba. Rendszeresen tervezi, hogy koncertekre is elmegy, de valami mindig közbejön, így a nyári fesztiválokon pótolja egész éves lemaradását a koncertek terén. Portálunknak elmondta, a SZIN-en is volt egyszer, illetve a Volt Fesztiválra és a Szigetre szokott elmenni barátaival. A szegedi fesztiválokra is ki szokott látogatni, a borfesztivált és a Dóm téri Adventet hangulatosnak tartja. Sára próbálja nyomon követni a szegedi történéseket és eseményeket is, így azt is, ami az egyetemmel kapcsolatos, de a HÖK Facebookos aktivitásával nem elégedett. Egy kirándulásról például csak akkor szerzett tudomást, amikor már nem lehetett rá jelentkezni. Szerinte a mai világban az itt-ott elhelyezett plakátok nem elegendőek a hallgatók informálására, sokkal aktívabban kellene ezt a tevékenységet folytatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.