Közélet

Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

2012. november 4., vasárnap
Hidegfront érkezik hétfőn, ismét többfelé várható fagy

Viharos széllel és sok esővel hétfőn eléri Magyarországot egy hidegfront, emiatt több fokkal esik a hőmérséklet, a hét további részében pedig a hajnali órákban már mínuszokra is készülni kell. Többször megélénkülhet a szél, lehetnek záporok, de havazás nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzésében azt írta: hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég. A reggeli órákban még csak északon és nyugaton, később már országszerte lehet számítani esőre, záporra, néhol - főként délen - zivatar is kialakulhat. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható, sokfelé pedig megerősödhet, sőt több helyen viharossá is fokozódhat a szél, amely estétől fokozatosan mérséklődik majd. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. Északnyugaton már délelőtt, a déli óráktól kezdve pedig másutt is csökken a hőmérséklet. A nappali maximumok a Fertő-tó térségében 10 Celsius-fok alatt, máshol többnyire 10 és 16 fok között, a déli határvidéken és a Tiszántúlon még 17-21 fok körül alakulhatnak. Kedden főként a nap második felében fordulhat elő elszórtan eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között alakul. Szerdán számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7-12 fok között alakul. Csütörtökön kezdetben derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, estig még nem várható csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok lehet. Nappal 9-14 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Pénteken néhol megerősödhet a szél, a minimumok 0 és plusz 7, a maximumok 6-12 fok között alakulhatnak. Pénteken és szombaton is többfelé várható eső, zápor. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5-10 fok között alakul. Vasárnap még eleinte keleten és északkeleten lehet eső, majd ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd nappal 6-11 fokig melegedhet az idő - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.