Közélet

Hende Csaba: 1956 története a magyar szabadság története

Hende Csaba: 1956 története a magyar szabadság története

2012. november 12., hétfő
Hende Csaba: 1956 története a magyar szabadság története

Az 1956-os forradalom története a magyar szabadság története, a magyar nemzet "kalandja" a szabadsággal - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten.

Az "1956 - Kitaszítva, befogadva" című kiállítás megnyitóján a miniszter elmondta: a forradalom története azt is megmutatja, hogy a szabadságot nem lehet leváltani, nem lehet hazugságokkal elfedni. Ugyanakkor a szabadság nem a félelemmentes életet jelenti, és még csak nem is a szólás, illetve a gondolat szabadságát, hanem azt, hogy kezünkbe vesszük a saját életünket. "Az a szabadság, ha döntünk jó és rossz között és vállaljuk a döntéseink következményeit" - fűzte hozzá. A miniszter rámutatott: ha hűek akarunk lenni 1956-hoz, mindenek előtt a történelmet kell megismerni, és ezzel a kiállítással egy újabb értékes része kerül helyére magyar történelemnek. A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban látható kiállítás anyagát az intézmény és Máday Norbert magángyűjtő biztosította. A kiállításon korabeli képek és tárgyi emlékek láthatók november 12-től 2013. április 1-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.