Sport

Hátország: Gula Eszter volt a meccs hőse a Viktória ellen + FOTÓK

Hátország: Gula Eszter volt a meccs hőse a Viktória ellen + FOTÓK

2012. november 16., péntek
Hátország: Gula Eszter volt a meccs hőse a Viktória ellen + FOTÓK

A legutóbbi négy fordulóban négy felnőtt élcsapat utánpótlás egységeivel kellett megütközzön a Szegedi AK U17-es leány alakulata. Egy döntetlen mellett három vereség született, legutóbb a Viktóriától Szegeden.

Az elmúlt négy fordulóban csupa erős élvonalbeli gárda utánpótláscsapatával mérkőzött meg a Szegedi AK U17-es gárdája: a 7. fordulóban az MTK otthonában, a 8. körben Szegeden a Femina ellen lett 1-4 az eredmény, majd egy gólnélküli döntetlen következett az Astra ellen idegenben. A vasárnapi mérkőzésen a SZAK együttese a felnőtt csapathoz hasonlóan tartalékosan állt fel betegségek és egy sajnálatos családi tragédia miatt. Ez rá is nyomta bélyegét a mérkőzésre. A szombathelyiek nagy lendülettel kezdtek, és azonnal beszorították a hazai együttest. Ennek már a második percben meglett az eredménye, mert egy jól belőtt szöglet több fej mellett is elcsúszott - pedig a védők gond nélkül tisztázhattak volna, ha jobban koncentrálnak -, így

Szakonyi Emese

senkitől sem zavartatva könnyedén továbbíthatta a lecsorgó labdát a hálóba (0-1). A vendégek az 5 órás utazás után is frissebbnek, és sokkal szervezettebbnek tűntek, futószalagon szállították a szépen kidolgozott helyzeteket. A szegedi kapusnak,

Gula Eszternek

folyamatosan együtt kellett élnie a játékkal, és bravúrokat kellett bemutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát. A 26. percben a bal oldalról indulva

Magyarics Zoé

tört be a 16-oson belülre, és faképnél hagyva a két elmélázó hazai védőt a kimozduló kapus mellett mértani pontossággal lőtte ki a hosszú sarkot (0-2). Egyre inkább úgy tűnt, hogy vagy a SZAK kap egy tízest ezen a meccsen, vagy kapusuk érdemel ki tízes osztályzatot, mert gyakorlatilag felborult a pálya, és a Viktória tetszés szerint alakította ki helyzeteit. Szerencsére Gula Eszter azonban a helyén volt, és mivel bravúrt bravúrra halmozott, így az első játékrész mindössze kétgólos szombathelyi vezetéssel ért véget.

A második félidőre némileg összeszedte magát a Szeged. Hatékonyabban rombolt, mint a meccs első szakaszában, de támadásokra nem nagyon futotta hazai játékosok erejéből, inkább arra koncentráltak, hogy minél messzebbre kerüljön saját kapujuktól a labda. Perneki Nikolett magára hagyatottan küzdött a vendég védők gyűrűjében, és sokszor három emberrel találta magát szemben, mivel a többiek nemigen zárkóztak fel a támadásokhoz. Ebben az időszakban már a Viktória is fáradtabban mozgott. Támadókedvük ugyan nem lankadt, de egyre többet hibáztak. Több esetben is már csak az üres kapuval álltak szemben, de az ajtó-ablak helyzeteket fölé, vagy mellé lőtték. Amikor pontosabbak voltak, akkor a döbbenetes formában védő Gula Eszterrel találták magukat szemben, akinek a mai napon nem tudtak többször túljárni az eszén. Mindkét csapaton érződött, hogy a szezon végén járunk, de összességében a lelkesebb, és a győzelmet jobban akaró együttes szerezte meg a 3 pontot. Ha nem a válogatott formában védő Gula Eszter állt volna a kapuban, akkor ez a mérkőzés könnyen kiütéssel is végződhetett volna. A szezon őszi szakaszát vasárnap az Újpest otthonában fejezi be a Szegedi AK nagyobbik korosztályos alakulata.

Leány U17-es bajnokság 7. forduló:

MTK Hungária FC - Szegedi AK 4-1 (1-1). (Gól: Vicsek 2, Németh N., Siska, ill. Harcel)

Leány U17-es bajnokság 8. forduló:

Szegedi AK - 1. FC Femina 93. SE 1-4 (0-1). (Gól: Sávai, ill. Csányi, Lantos, Szundi, Bokor )

Leány U17-es bajnokság 9. forduló:

Astra-Bíró-Kert FC - Szegedi AK 0-0.

Leány U17-es bajnokság 10. forduló:

Szegedi AK - Viktória-Trend Optika FC 0-2 (0-2). (Gól: Szakonyi, Magyarics) Szűcs Sándor: "Gratulálok a Viktóriának a győzelemhez! Véleményem szerint a mai napon egy igen alacsony színvonalú, sok hibával tarkított mérkőzésen maradtunk alul a szombathelyi gárdával szemben. Sajnos az utóbbi időben előbukkanó problémák a csapat teljesítményére sincsenek jó hatással és játékosaimnak elsősorban azt kell belátniuk, hogy minőségi munka nélkül nem lehet hosszútávon eredményeket elérni nemcsak a futballban, hanem az élet egyéb területein sem. A jövő héten még gyakorlunk az idény utolsó mérkőzésére, de utána már a téli felkészülésre helyezzük a hangsúlyt, hogy megerősödve, a jelenleginél lényegesen motiváltabban tudjuk elkezdeni a tavaszi szezont." Barczi Péter: "Az öt órás buszozás után jól kezdtük a mérkőzést, és sikerült rögtön felpörögnie a társaságnak, így már a második percben gólt szereztünk. Az első félidőben kissé meddőnek éreztem a fölényünket. Rúgtunk két gólt, de szerezhettünk volna többet is, viszont a hazai kapus remekül védett az egész mérkőzésen. A második játékrészben is voltak lehetőségeink, de sajnos ezek kimaradtak, így némi hiányérzet maradt bennem a helyzetkihasználás miatt. A játék képe a pálya minőségének megfelelő volt, inkább a szegediek védekezésre alapuló játékát segítette. Lassan járattuk a labdát, de talán a pálya állapota is közrejátszott abban, hogy a helyzetkihaszálásunk ilyen pontatlan volt. Azt gondolom, hogy egy rövid periódustól eltekintve egyértelműen miénk volt a mérkőzés, bár a végén a hazaiaknak is voltak lehetőségei. Nagyon szimpatikus csapatot ismertem meg bennük, sok sikert kívánok nekik a továbbiakra!"

A leány U17-es bajnokság jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

FTC

9

9

-

-

92

3

89

27

2.

MTK Hungária FC

10

9

-

1

76

10

66

27

3.

Viktória-Trend Optika FC

8

7

-

1

57

5

52

21

4.

Hegyvidék SE

9

6

-

3

53

12

41

18

5.

Nyírség NSC

8

5

1

2

11

18

-7

16

6.

UTE Profisport

9

4

1

4

24

13

11

13

7.

SFAC OVB Sopron

8

3

1

4

10

54

-44

10

8.

Szegedi AK

10

2

2

6

10

26

-16

8

9.

1. FC Femina 93. SE

9

2

1

6

21

59

-38

7

10.

Astra-Bíró-Kert FC

10

1

3

6

11

30

-19

6

11.

Páter Fit-Well Nagypáli

10

1

1

6

8

78

-70

4

12.

BNLC-Csepel FC SE

8

-

-

8

8

73

-65

-1*

* A BNLC együttesétől 1 pont levonva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.