Közélet

Hárscsemeték szegélyezik a Somogyi utcát + FOTÓK

Hárscsemeték szegélyezik a Somogyi utcát + FOTÓK

2012. november 8., csütörtök
Hárscsemeték szegélyezik a Somogyi utcát + FOTÓK

Hársfákkal és kőrisekkel gazdagodott a Somogyi és a Toldy utca: a Dugonics tér és a környező utcák felújítása során csütörtök délelőtt daruskocsikkal helyeztek el facsemetéket a két utcában.

A Dugonics tér és a környező utcák kertészeti munkáit végző Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai fákat ültettek a Somogyi és a Toldy utca teljes hosszában csütörtök délelőtt. Előbbibe 52 darab gyökérlabdás hárs-, utóbbiba pedig 12 kőriscsemetét helyeztek el a parkosítást végző szakemberek. "A Dugonics tér környező utcáinak első üteme záródik hamarosan le. Ennek keretében egységes fasorokat telepítünk a két utcába. A csemeték háromszor iskolázott, túlkoros, koronaalakított, a burkolt felszínek száraz forróságát jól viselő sorfák" - nyilatkozta portálunknak

Makrai László

, a szegedi környezetgazdálkodási cég ügyvezető igazgatója. Az ültetőgödrökben speciális földkeverék és bennük egyéni öntözőrendszer van, behelyezésük után a felszínükre veremrács került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.