Bulvár

Három nap, három gyakorlat Vásárhelyen + FOTÓK

Három nap, három gyakorlat Vásárhelyen + FOTÓK

2012. november 29., csütörtök
Három nap, három gyakorlat Vásárhelyen + FOTÓK

A Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom csoportja részt vett a helyi főiskolai kollégiumában megrendezett gyakorlaton. Egyik alkalommal a hallgatók is feladat elé állították az egységeket, amelyet remekül meg is oldottak.

Az idén már gyakorlatoztak a hódmezővásárhelyi tűzoltók a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi főiskolai karának kollégiumában, így az ellenőrző gyakorlatokra is itt került sor kedden, szerdán és csütörtökön. A kedd esti gyakorlat szituációja szerint a földszinti tévészobában keletkezett tűz elektromos zárlat miatt harminc négyzetméteren, amelyhez a tűzoltókat riasztották. A kivonuló egységek ezen az estén csak feltételesen ürítették ki az épületet, azaz a hallgatók a kollégiumban maradtak, viszont a tűzoltók végigjárták a helyiségeket, és meg is találták a sérültet a harmadik és a negyedik emelet fordulójában, akit ellátásra kivittek az épületből. A szerda esti gyakorlat szituációja azonos volt – de ezt már másik csapat oldotta meg -, azonban ekkor ténylegesen sor került az épület kiürítésére, a közel 120 hallgató az udvarra ment le a tűzvédelmi szabályzat utasításait követve. Az épületet átvizsgáló tűzoltók azonban az egyik helyiségben egy hallgatót találtak, aki a gyakorlathoz „önkéntesen csatlakozott”, hóna alá egy fából készült karót szorított, pólóját pedig színezőanyaggal festette pirosra. A gyakorlatban résztvevő tűzoltók a szabályokat alkalmazták az „önkéntessel” szemben: hordágyra fektették, és úgy szállították ki az udvarra a „sérültet”. A gyakorlat eredményességét szolgálta azt is, hogy a szituációban megtervezett sebesültet is megtalálták a második emeleti konyhában, és vele szemben is megfelelően jártak el. A gyakorlat harmadik napján délelőtt riasztották a harmadik egységet, a szituáció szerint a kollégium épülete melletti lomtárban keletkezett tűz 70 négyzetméteren, és eltűnt az ott dolgozó karbantartó. A tűzoltók a helyiségből kivitték a három gázpalackot, amelyekben disszugáz, oxigén és széndioxid voltak, és sikeresen megtalálták az épületben a karbantartót is, akit kivittek az épületből, és a mentősöknek ellátásra átadták. Mindhárom gyakorlat végrehajtása az értékelés szerint megfelelő volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.