Sport

Futsal: a Rákosmentin át vezet az UTC útja a kupában

Futsal: a Rákosmentin át vezet az UTC útja a kupában

2012. november 21., szerda
Futsal: a Rákosmentin át vezet az UTC útja a kupában

Szerdán a Magyar Labdarúgó-szövetségben kisorsolták a férfi futsal magyar kupa negyeddöntőinek párosítását. Az UTC Futsal Team csapata az NB II-es Rákosmenti FC-t kapta ellenfélül.

A negyeddöntők első mérkőzését jövő év január 16-án rendezik, ekkor fogadja majd az újszegedi sportcsarnokban a Brinszky-csapat az NB II Keleti csoportjában jól szereplő Rákosmentit. A visszavágót két héttel később rendezik a másodosztályú gárda otthonában. A további párosításokat illetően, a bajnoki címvédő Rába ETO a későbbi időpontban rendezendő NB II-es kelet-nyugat rangadó, a Dunakeszi - Vasas-Kalafa derbi győztesével, az FTC a december 5-re halasztott Békéscsaba - Berettyóújfalu párharcban diadalmaskodó egységgel mérkőzik (ez a papírforma szerint a kupacímvédő Hajdú-Bihar megyei csapat), míg két NB I-es gárda, a Haladás és a Cső-Montage is egymásnak feszül a legjobb négy közé jutásért. A jelenleg az NB II Keleti csoportjában listavezető Rákosmenti a kupa 2. körében csatlakozott a küzdelmekbe, s némi meglepetésre sima, 6-1-es diadalt aratott az élvonalbeli DEAC felett, majd a 3. körben a másodvonal Nyugati csoportjának középmezőnyéhez tartozó ELTE-BEAC SE otthonában nyert 6-3-ra. Az UTC a 2. körben a Rubeolát búcsúztatta 6-2-vel, majd legutóbb a Salgótarjánban gálázott (19-4). A papírforma szerint a Rákosmenti ellen az újszegedi alakulat abszolút esélyes, továbbjutásával a tavalyi kupa-3. alakulat már meg is ismételné ezt az eredményt. A negyeddöntők első mérkőzéseit az elől szereplő csapat otthonában vívják 2013. január 16-án, a visszavágókra két héttel később, január 30-án kerül sor.

A férfi futsal magyar kupa negyeddöntőinek párosításai (2013. január 16. és 30.):

UTC Futsal Team (NB I) - Rákosmenti FC (NB II) Rába ETO FC (NB I) - Dunakeszi Kinizsi (NB II)/Vasas-Kalafa SE (NB II) FTC (NB II) - Pioneers Viharsarki FC (NB II)/MVFC Berettyóújfalu (NB I) Admirál Haladás VSE (NB I) - Üllő FC Cső Montage (NB I)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.