Kultúra

Fergeteges vígjáték egy különleges kapcsolatról Vásárhelyen

Fergeteges vígjáték egy különleges kapcsolatról Vásárhelyen

2012. november 17., szombat
Fergeteges vígjáték egy különleges kapcsolatról Vásárhelyen

Hogyan lehet elviselni valakit, akivel muszáj együtt élni, akivel semmiben nem lehet egyetérteni? A választ Pierre Sauvil Napfény kettőnek című darabjából – főszerepben Szervét Tibor és Sipos Vera – kaphatja meg a nagyérdemű november 18-án, 19 órától Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A budapesti premiert követően vidéken először, Hódmezővásárhelyen láthatja a közönség

Szervét Tibor

és

Sipos Vera

színművészek „különleges kapcsolatáról” szóló darabot,

Réthly Attila

rendezésében. A történet két idegenről szól, akik mindenben épp ellenkező véleményen vannak, és semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük. Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány meg szegény, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, - mire a darab véget ér – biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről...

Pierre Sauvil

Napfény kettőnek című kétszemélyes darabjában Bertholin doktor, egy jó hírű klinika tulajdonosának nyugalmas és boldog agglegény életét váratlan látogató zavarja meg. Myrtill Desrumaux, a végletekig elkeseredett fiatal nő, elhatározza, hogy egy tévesen súlyos diagnózis miatt megzsarolja a gazdag és jómódú férfit. A mindenre elszánt lány az ablakon át mászik be Bertholin doktor rezidenciájára, bízva abban, hogy elégtételt vehet és örökre megváltoztathatja a férfi életét. Bertholin doktort feldúlja a lány követelése, miszerint addig az orvos házában kíván lakni, míg nem talál munkát és talpra nem áll anyagilag. Első indulatát legyőzve az orvos nem hajítja ki a szemtelen nőt a lakásából. Hosszú és életre szóló kapcsolatuk így kezdődik, de ezúttal szó sincs szerelemről. Ezúttal a BFMK színpada Szervét Tibor hatalmas lakásává változik, a színészek pedig bejátszanak minden zegzugot, kacagtató pillanatok sokaságát nyújtva a közönségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.