Bulvár

Előzetesbe kerülnek a szegedi ékszerbolt fosztogatói

Előzetesbe kerülnek a szegedi ékszerbolt fosztogatói

2012. november 29., csütörtök
Előzetesbe kerülnek a szegedi ékszerbolt fosztogatói

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartoztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy az október 23-i hosszú hétvége alatt kifosztottak egy ékszerboltot a csongrádi megyeszékhelyen - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Cseh Attila

közölte, a két szegedi férfi ellen különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. A gyanú szerint az elkövetők a szegedi Kígyó utcában levő Smaragd ékszerboltba úgy jutottak be, hogy az üzlet alatti pincéből megbontották a födémet, majd kivágták a páncélszekrény ajtaját, és több mint 105 millió forint értékű arany ékszert és készpénzt tulajdonítottak el. A rongálással egymillió forint kárt okoztak. A bíróság szerint okkal lehet tartani attól, hogy a többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, vagy elrejtőznének. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A rendőrség a díjkitűzést továbbra is fenntartja. A pénz annak fizethető ki, aki olyan információval segíti a nyomozóhatóságot, amely alapján sikerül megtalálni az eltulajdonított ékszert, melyek fotóit

a főkapitányság honlapján

nyilvánosságra hozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.