Közélet

Előzetes regisztrációhoz kötötték a választási részvételt

Előzetes regisztrációhoz kötötték a választási részvételt

2012. november 26., hétfő
Előzetes regisztrációhoz kötötték a választási részvételt

A jövőben csak azok szavazhatnak az országgyűlési, az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon, akik előzetesen kérik felvételüket a névjegyzékbe.

A parlament hétfőn név szerinti szavazással fogadta el a választási eljárási törvényt, amely a korábban már az alkotmányba emelt előzetes regisztráció részletes szabályait tartalmazza. Eszerint a feliratkozás a szavazást megelőző 15. napon lezárul. A Magyarországon élők a jegyzőknél személyesen vagy az internetes ügyfélkapun kezdeményezhetik felvételüket a névjegyzékbe, míg a mozgáskorlátozottak kérhetik, hogy a települési jegyző keresse fel őket, biztosítva számukra az otthoni feliratkozás lehetőségét. A határon túli magyar állampolgárok levélben vagy az interneten regisztrálhatnak a választásokra. Az egyéni képviselőjelölteknek ötszáz aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz. Ajánlás olyan választópolgároktól is kérhető, akik nem regisztráltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.