Sport

Egymilliót kapott sportszerekre az Arany János iskola

Egymilliót kapott sportszerekre az Arany János iskola

2012. november 16., péntek
Egymilliót kapott sportszerekre az Arany János iskola

280 forint jut átlagosan diákonként új sportszerek beszerzésére vagy testnevelési célú fejlesztésekre egy tanévben - derült ki az Edenred általános iskolákat vizsgáló online felméréséből.

A 22 000 diák helyzetét bemutató kutatásban résztvevő oktatási intézmények fele maximum ötvenezer forintot tud évente sportszerekre fordítani, de akadnak olyanok is, ahol még tornaterem sincsen. A felméréssel egybekötött jótékonysági akció legaktívabb pályázójának a szegedi Arany János Általános Iskola bizonyult, akik 1 millió forint értékű pénzadományt vehettek át a Ticket Service utalványt is forgalmazó cégtől. Az Edenred által meghirdetett jótékonysági akcióban résztvevő intézményeknek közel 3 hónapjuk volt, hogy aktivizálják közösségeiket, akik szavazataikkal segíthették iskolájukat a győzelemhez. A tét egymillió forint volt, melyet a nyertes szabadon használhat fel testnevelés célú fejlesztésekre és eszközvásárlásra. A jótékonysági akcióval egybekötött felmérés eredményei vegyes képet festenek a hazai testnevelés oktatás helyzetéről. Kiderült, az általános iskolák fele évente legfeljebb ötvenezer forintot tud a testnevelés órákhoz szükséges eszközökre fordítani. A felmérésben résztvevő iskolák összességét tekintve egy diák új sportszerekkel való ellátására évente átlagosan mindössze 280 forint jut. Örömre ad azonban okot, hogy a felmérésben résztvevő intézmények közel negyven százalékának az elmúlt 5 évben legalább egy alkalommal volt lehetősége a tornaterem felújítására. Több iskolavezető elmondása szerint erre kizárólag pályázati források útján volt lehetőségük. A programban résztvevő iskolák lelkesedését látva az Edenred úgy döntött, további 1 millió forinttal egészíti ki a nyereményt. A szegedi szülők, pedagógusok és a gyerekek lelkes összefogása és kiemelkedő aktivitása révén nyerte el az Arany János Általános Iskola a legaktívabb iskolának járó nyereményt. „Komoly hangsúlyt fektetünk a testnevelés oktatására. Büszkék vagyunk tornászaink és röplabdásaink az országos Diákolimpián elért sikereire. Örömünkre szolgál, hogy az 1 millió forintos adományból segíthetjük a csapatok felkészülését, hozzájárulhatunk az utazási költségekhez. Terveink közt szerepel továbbá a tornaterem falát védő speciális burkolat felújítása, illetve a tanórákon kívüli közösségi rendezvények támogatása is” – árulta el

Kissné Gera Ágnes

, az iskola igazgatónője. A jótékonysági akció nyertese a Bács-Kiskun megyei Harkakötönyben működő Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.