Bulvár

Birtokba vették a kifutójukat a szegedi jaguárkölykök

Birtokba vették a kifutójukat a szegedi jaguárkölykök

2012. november 21., szerda
Birtokba vették a kifutójukat a szegedi jaguárkölykök

Elérkezett az idő arra, hogy a nyár végén született jaguárkölykök a ház biztonságát elhagyva birtokba vegyék a külső kifutót. A felfedezés és a természetes kifutóban való játék nemcsak számukra hatalmas élmény, hanem azoknak is, akik ezt figyelemmel kísérhetik.

Természetesen, tekintettel a rövidesen beköszönő hideg időjárásra, a gondozók nem tudják garantálni, hogy a látogatók biztosan találkozhatnak a kicsikkel. Ha be akarnak menni, mert fáznak, vagy éppen az anya nem érzi biztonságban az utódait, akkor visszaengedik őket a házuk menedékébe. Ekkor váltás következik, és a hím jöhet ki a kifutóba. Az apát ugyanis mindenképpen külön kell választani az utódaitól, mert kárt tehet bennük. Vadon a hímek csak a párzási időszakban találkoznak a nőstényekkel, idegenként kezelik a saját utódaikat is, akár meg is ölhetik őket. Ezért használják ezentúl felváltva a külső kifutót a Szegedi Vadasparkban is. A kis jaguárok iránt több állatkert is érdeklődik. A végső elhelyezésüket illetően a jaguárok európai törzskönyvi programjával (ESB) egyeztet a vadaspark, de az biztos, hogy a következő évben új állatkert lakói lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.