Közélet

Básthy Gábor pontosításai a csütörtöki távhőfórum kapcsán

Básthy Gábor pontosításai a csütörtöki távhőfórum kapcsán

2012. november 16., péntek
Básthy Gábor pontosításai a csütörtöki távhőfórum kapcsán

A csütörtök esti távhőfórumon elhangzottakkal kapcsolatban Básthy Gábor a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője az alább, általunk változtatás nélkül közölt levelet juttatta el szerkesztőségünk részére.

Tisztelt Szerkesztőség!

A Szentistványi István képviselő úr által szervezett, 2012. november 15-én tartott szakmai távhőfórummal kapcsolatban megjelent írásaik több ponton hiányosak és eltérnek a valóságtól, így kérem, az alábbi helyreigazítás közlését. Az említett fórum témája nem lakossági fórum, hanem a szakma tájékoztatása - a Szegedi Hőszolgáltató Kft. elképzeléséről a geotermikus energia felhasználásának lehetőségeiről Szeged város érdekében - volt. Ennek ellenére természetesen számítottunk arra, hogy lesznek a szolgáltatás minőségével kapcsolatos lakossági panaszok is. „Egy idős házaspár női tagja azt nehezményezte, hogy az új, lakásonkénti fogyasztást kimutató almérők, azaz a

költségmegosztók számrendszerét nem érti.

Erre Básthy

azt felelte

, hogy ő se, ez a végelszámolásnál derül ki, mikor elosztják majd az elfogyott hőmennyiséggel a számokat.” A hölgynek a kérdése a költségmegosztók alapján történő elszámolásra irányult, nem a számlarendszerre. Arra a kérdésre, hogy a költségmegosztón szereplő 1 egység hány forint távhődíjat jelent, az hangzott el, hogy előre nem tudjuk megmondani– nem „nem értjük” - tekintettel arra, hogy ez egy arányosító berendezés, így a házban lévő összes költségmegosztó valamint az épület hiteles hőmennyiségmérője éves leolvasása után tudunk erre vonatkozó információval szolgálni. A cikkben szereplő állítással szemben a felszólaló házaspár, a helyszínen ismételten részletes tájékoztatást kapott a felmerülő problémájával kapcsolatban - mint korábban már írásban, miután panaszát kivizsgáltuk és annak eredményéről hivatalosan tájékoztattuk őt és az illetékes házkezelő IKV Zrt-t is.

<„A terv szerint geotermikus energiát a használati melegvízellátásba vezetnénk be, és egy 2×10 megawattos biomassza fűtőüzemet állítanának használatba, így a teljes távhőszolgáltatás kapacitásából 30 százaléka váltható ki a földgázfelhasználásnak” – ismertette az elképzelést Básthy hozzátéve, hogy az 5 milliárdos projektbe a városnak csak

1 milliárdot kell „betennie”…

> A fórumon 1 millió forint és nem „1 milliárd forint” hangzott el. A szakmai fórum elején jeleztem a hallgatóságnak, hogy ügyvezető társammal együtt egy másik hivatalos program miatt legkésőbb 18h 30’-kor távoznunk kell, mely információ hiányzik tudósításukból. Mindennek ellenére amennyiben távozásom időzítése félreérthető volt a megjelent fogyasztók számára, úgy tőlük ezúton elnézést kérek. Kijelentésem – miszerint nem jelenek meg több fórumon - kizárólag Szentistványi úr moderátori teljesítményének szólt, melyet természetesen tisztázni fogok vele.

Tisztelettel: Básthy Gábor ügyvezető igazgató

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.