Közélet

A szegedi DK aláírást gyűjt a választási regisztráció ellen

A szegedi DK aláírást gyűjt a választási regisztráció ellen

2012. november 16., péntek
A szegedi DK aláírást gyűjt a választási regisztráció ellen

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezete nyílt levelet intézett a Fidesz-KDNP szegedi képviselőihez, melyben arra kéri őket, hogy a választás előtti regisztrációt előíró törvényjavaslatot ne szavazzák meg.

A közlemény alább változtatás nélkül olvasható.

Nyílt levél a Szeged és térségi kormánypárti képviselőknek

Dr. Bohács Zsolt, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán, Bodó Imre, Kalmár Ferenc és Magyar Anna országgyűlési képviselők részére Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr! Felmérések szerint a választás előtti regisztrációt a lakosság legalább 80 százaléka, ezen belül a Fidesz-KDNP szavazóinak is jóval több, mint a fele elutasítja. Ez azonban a szabad mandátum elve értelmében Önt nem kötelezi semmire. A regisztráció megszavazásával viszont Ön nem csak választói akaratával, hanem a polgári demokrácia két alapvető értékével: az általános választójoggal valamint a szabad és tisztességes választás elvével is szembeszegülne; az előbbi korlátozására, az utóbbival szemben pedig a választási csalások széles lehetőségére adná szavazatát. Mindez azt jelentené, hogy Ön megszegi képviselői esküjét, amellyel hűséget fogadott a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez. Bizonyára hallott róla, hogy a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdeményezett, ezzel tiltakozva a regisztráció ellen. Ezúton tájékoztatom, hogy csak Szegeden több ezer ember mondta azt, hogy elég, mert nem arra kapták a pillanatnyi felhatalmazást, hogy tönkretegyék az országot! Fentiekre tekintettel arra kérjük Önt, hogy a választási eljárásról szóló, a választás előtti regisztrációt előíró törvényjavaslatot ne szavazza meg.

Tisztelettel:

a Demokratikus Koalíció Szeged tagjai, támogatói és szimpatizánsai

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.