Közélet

A regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálja az MSZP

A regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálja az MSZP

2012. november 24., szombat
A regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálja az MSZP

Az MSZP a regionális rádióstúdiók megszüntetésének tervét bírálta szombaton. A szocialisták szóvivője szerint ennek célja a vidéki szegénység elleplezése lehet.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy információi szerint a regionális rádióstúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A cikk szerint december 22-étől megszüntetik az öt regionális stúdió – Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc – önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, és a megyei jogú városok helyi rádiós stúdióitól is rendelnek riportokat, interjúkat a Kossuth Rádiónak. A napilap arról is írt, hogy felvetődött: a Régió rádió helyén a Nóta rádió legyen.

Török Zsolt

, az MSZP szóvivője - aki tájékoztatóját A pénzedet én máma mind elmulatom kezdetű dal első sorainak eléneklésével nyitotta - ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a kormány elveszi, majd elmulatja az emberek pénzét". Véleménye szerint a kormányzat arra törekszik, hogy elleplezze a vidéki szegénységet. Ennek tulajdonította, hogy a regionális rádióadókat nótarádió válthatja fel. "Az Orbán-kormány és vazallusai el akarják rejteni kudarcos politikájuk eredményét: a szegénységet, a lecsúszást, a nélkülözést, a kilátástalanságot" - jelentette ki. Hozzátette: bár költségvetési terve szerint a közmédia az ideinél 900 millió forinttal több pénzből gazdálkodhat jövőre, ismét több mint kétszáz embert bocsátanak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.