Gazdaság

A kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiáról tartanak konferenciát

A kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiáról tartanak konferenciát

2012. november 21., szerda
A kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiáról tartanak konferenciát

A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetés céljából közzétette a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetét.

A Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület és a Nemzeti Innovációs Hivatal a Nemzeti Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 társadalmi egyeztetésével kapcsolatban tart rendezvényt, melynek célja a stratégia dokumentumának széles körben történő megismertetése és nyílt konzultációja. A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 a nemzetgazdaság és a társadalom számára kiemelt jelentőséggel bíró kutatás-fejlesztési és innovációs erőfeszítések eredményes hasznosulását rögzíti, és kijelöli a hosszú távra szóló főbb stratégiai irányokat. Egy országos szintű KFI-stratégia kidolgozása és végrehajtása alapvető nemzeti érdek, egyben annak is feltétele, hogy Magyarország a 2014-2020-as Európai Uniós programozási periódusban eredményesen használhassa fel a forrásokat. A társadalmi egyeztetés célja, hogy a KFI-ben érintett szereplők már a tervezés során megismerhessék a stratégiát, és érdemi hozzászólásaikkal járulhassanak hozzá a stratégiai irányok kialakításához. A nemzeti KFI stratégia megtekinthető a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség honlapján:

http://www.darinno.hu/news_details/6

. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a deme.erzsebet@darinno.hu e-mail címen vagy a 62/549-500-as telefonszámon.

Helyszín:

MTA SZAB székház (Szeged, Somogyi utca 7.)

Időpont:

2012. november 22. 10.00-12.00

Programterv:

10.00 Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának köszöntője 10.10-10.30 Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának előadása „A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia céljai és irányai” címmel 10.30-10.40 Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökének előadása „A NIH szerepe a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia megvalósításában” címmel 10.40-11.20 Pódiumbeszélgetés: „Intenzív tudásáramlás feltételeinek biztosítása” címmel 11.20-12.00 Fórum - kötetlen hozzászólások

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.