Közélet

Zita szibériai tigrisekkel szülinapozott a vadasparkban + FOTÓK

Zita szibériai tigrisekkel szülinapozott a vadasparkban + FOTÓK

2012. október 13., szombat
Zita szibériai tigrisekkel szülinapozott a vadasparkban + FOTÓK

„Állati” szülinapi bulit tartottak a vadasparkban, ahol a hétesztendős Joszt Zita és barátai a vele egy napon született szibériai tigris testvérpárnak is készített ajándékot. Igor és Borisz tortáján is 7 gyertya díszelgett, csak épp csirkecombból.

„Három éve találtuk ki a rendhagyó születésnapozást, ami nagy sikernek örvend, s immár a századik szülinapost köszönthettük a vadasparkban. Nemcsak egy hagyományos tortafelvágásról szól nálunk az ünneplés, hanem állatokat is etethet a szülinapos és barátai” – közölte

Veprik Róbert

. A vadaspark igazgatójától megtudtuk, előzetesen egyeztetnek a szülőkkel, ez alapján szerveznek pingvin vagy épp zsiráfetetést. „Gyerekként mindenkinek vannak álmai, és segítünk abban, hogy valóra váltsák” – jegyezte meg. Ezúttal nem csak

Zita

kapott ajándékot, a szibériai tigrisek egy napon születtek az ünnepelttel, így Igor és Borisz hússal töltött sütőtöktortát kaptak, melynek feldíszítésében a gyerekek is segédkeztek, csirkecombokkal helyettesítették a gyertyákat a nagymacskák ajándékán. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy láthatták, miként bontja szét a tököt a tigris, hogy hozzáférjen a közepében lévő húshoz. Az osztálytársaival és barátaival ünneplő hétesztendős Joszt Zita Ágnesnek a zsiráfetetés tetszett a legjobban, hiszen megsimogathatták az állatok orrát is. A vadaspark oktatóközpontjában Zitát is torta várta és barátai is megajándékozták a tigrisekkel egy napon született lányt. A köszöntés után „nemszeretem” állatokkal is barátkoztak a gyerekek, kígyót és békát is simogathattak.

„Ha megsimogathatják az állatokat a gyerekek, akkor hajlandók akár tíz percig is csöndbe lenni. Észrevettük, ha érdekességeket mesélünk az állatokról kimondottan a gyerekek nyelvén, le lehet őket kötni. Természetesen a mi születésnapjaink nevelő szándékúak is, igyekszünk felhívni a figyelmüket arra is, hogy tisztelettel forduljanak az állatok felé” – fogalmazott Pintér Tibor zoopedagógus. A szezon vége felé Veprik Róbert úgy ítéli meg, sikeres esztendőt fog zárni a vadaspark. „Rekordévet zárunk valószínűleg, december végére 200 ezer felé fog járni a látogatószám, ami hatalmas szakmai siker számunkra. Az volt a nagy álom annak idején, amikor az állatkert fejlesztését elkezdtük 7-8 évvel ezelőtt, hogy elérjük a kétszázezres látogató számot” – nyilatkozta portálunknak. Terveikkel kapcsolatban elmondta, a jövő tavaszi megnyitón fókákkal szeretnék köszönteni a látogatókat. Különleges fóka show-t álmodtak meg, az oktatóprogram lényege, hogy a látogatók jobban megismerjék a fókák víz alatti ügyességét, vagy épp azt, miként táplálkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.