Sport

Vízilabda: megvan a szegedi lányok második győzelme

Vízilabda: megvan a szegedi lányok második győzelme

2012. október 14., vasárnap
Vízilabda: megvan a szegedi lányok második győzelme

Megszerezte második győzelmét a női vízilabda OB I-ben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem együttese, miután a fővárosban legyőzte az UVSE gárdáját.

Egyértelmű győzelmi reményekkel indult a fővárosba az élvonalbeli szegedi női vízilabdacsapata az Újpest fiatal egysége ellen, s már az első negyedben éreztették tudásbeli fölényüket a szegedi lányok, jóllehet ötméteresből még a hazaiak szereztek vezetést. A szünet előtti második felvonásban ugyan kiegyenlítettek a lilák, ám a nagy kedvvel vállalkozó

Dalmády Petra

találatával ismét a Szeged került előnybe. A második félidőben kopírozták az első koreográfiáját a pólós lányok: előbb egyenlített a hazai csapat, majd zsinórban három szegedi találat következett a Dalmády nővérektől, mellyel el is dőlt a találkozó - a záró játékrészben már csak kozmetikázni tudtak az UVSE-sek.

Lakó Gábor

együttese ezzel megszerezte második győzelmét a bajnokságban, s hat pontjával a tabella 5. helyét foglalja el öt lejátszott mérkőzése után. A szegedi lányok a program szerint legközelebb október 31-én az újszegedi SZUE-ban fogadják a Héraklész-utánpótlás-válogatottat.

Női vízilabda OB I 4. forduló:

Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 6-8 (1-3, 2-1, 1-3, 2-1)

Budapest, Hajós-uszoda, 100 néző. Vezette: Sándor, Kovács Cs.

UVSE:

Barna - Kuna K., Sikter, KÖKÉNY 3, Azumah, Kumi 2, Tóth A. 1.

Csere:

Kiss C., Mészáros V., Kuna Sz., Lőrinczi, Gyergyói.

Vezetőedző:

Áts Bertalan.

Szeged:

TÓTH E. - Lengyel Dom., Árkosy 1, DALMÁDY P. 3, Tóth P., DALMÁDY SZ. 3, Lengyel Dor.

Csere:

Miklós 1, Lengyel A.

Vezetőedző:

Lakó Gábor.

Emberelőny:

7/1, ill. 6/2.

Ötméteres:

2/1, ill. -.

Kipontozódott:

Kuna K. (17'), ill. Lengyel Dor. (25').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.