Sport

Vízilabda: majdnem továbbjutott a kupában a Lakó-csapat

Vízilabda: majdnem továbbjutott a kupában a Lakó-csapat

2012. október 27., szombat
Vízilabda: majdnem továbbjutott a kupában a Lakó-csapat

Egy BVSC elleni sima vereséggel és egy Egerrel szembeni csaknem nyert meccsen elért döntetlennel esett ki a női vízilabda magyar kupa küzdelmeiből a szegedi alakulat.

Korábban

Lakó Gábor

vezetőedző azt mondta, a szegedi csapat továbbjutásának kulcs a BVSC legyőzése lehet. Nos, már a Szőnyi úti uszodában rendezett selejtezőtorna első meccsén beigazolódhatott a jóslat, ám elég kedvezőtlenül a Tisza-partiak szempontjából. A vasutas csapat szinte lerohanta az álmosan kezdő Dalmády Szandráékat, s 4-0-s előnyét fokozatosan tovább növelte a szünet előtt (8-2). Fordulás után, összeszedettebb játékkal meg tudta akadályozni a Szeged, hogy a vendéglátók még jobban legázolják őket (9-4), ugyanakkor csodálatos feltámadás kellett volna a csodaszámba menő fordításhoz. Ez nem is sikerült, végül 13-6-ra győztek a kék-sárga klub pólós lányai. A nap második Szőnyi úti, B csoportbeli meccsén az Eger elverte a BVSC-t 9-5-re, így a továbbjutás kérdése elviekben nyílt maradt, az erőviszonyokat tekintve pedig egyértelműnek tűnt. Aztán a Szeged - Eger meccsen csaknem bekövetkezett az a bizonyos csoda!

Tóth Petra

villámgyorsan előnyhöz juttatta Lakó Gábor egységét, s

Antal Dóra

hiába egyenlített büntetőből,

Lengyel Dominika

szerezte vissza az előnyt (2-1). Ugyan egalizált ismét az ellenfél, majd a negyed közepén már előnyhöz is jutott, azt sejtetve, hogy most már érvényesül a papírforma, ám a szegedi lányok nem hagyták magukat. A második játékrészben zsinórban öt(!) gólt lőve a hétvége legbámulatosabb fordítását vitték véghez Lengyel Dominikáék - az említett szélsőn kívül a csapatkapitány

Dalmády Szandra

, illetve húga

Petra

volt két-két alkalommal eredményes. Mindezek mellé a moszkvai torna legjobb kapusának választott

Tóth Eszter

remekül őrizte a szegedi "ketrecet", megkeserítve az egri ostromlók életét. A sokkból végül

Somhegyi Noémi

ébredt leghamarabb, s kozmetikázta az eredményt a szünetre (7-4). Fordulás után aztán rákapcsoltak a hevesiek, két újabb góllal, fegyelmezettebb védekezéssel állták útját a fáradó szegedieknek (7-6). A záró játékrészben Dalmády Szandra ötméteresből még kettőre módosította az előnyt (8-6), ám a Szentesről igazolt, s az Egyesült Államokba tartó rendkívül gólerős

Keszthelyi Rita

kétszer villant, s máris egyenlő volt az állás (8-8). A végjátékban ismét a junior Európa-bajnoki ezüstérmes Lengyel Dominika volt eredményes, ám a végül három gólig jutó

Zajácz Hanna

egyenlített (9-9), a végjáték taktikázása pedig nem hozott gólt, így maradt a bravúros eredmény a szegediek számára, akik elmondhatják: csaknem legyőzték

Kelemen Attila

bajnokaspiráns egységét. A bravúros eredmény ellenére a háromcsapatos csoport harmadik helyén végzett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem együttese, így nem jutott tovább a trióból a legjobb négy közé idén sem.

Női vízilabda magyar kupa selejtező, B csoport:

BVSC-Zugló - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 13-6 (4-0, 4-2, 1-2, 4-2)

BVSC:

Horváth A. - Illés A. 2, Csabai 2, Kisteleki 1, Takács 1, Ráski 3, Kele 1.

Csere:

Illés H. 1, Szabó S., Farkas K. 1, Ritz 1.

Vezetőedző:

Petrovics Mátyás.

Szeged:

Tóth E. - Lengyel Dor., Dalmády P. 1, Dalmády Sz., Tóth P. 2, Árkosy 1, Lengyel Dom. 2.

Csere:

Miklós, Lengyel A.

Vezetőedző:

Lakó Gábor.

Emberelőny:

9/6, ill. 4/1.

Ötméteres:

3/1, ill. 1/1.

Kipontozódott:

Dalmády P. (21'), Árkosy (32').

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - ZF-Eger 9-9 (2-3, 5-1, 0-2, 2-3)

Eger:

Gangl - Zajácz 3, Antal 1, Keszthelyi 2, Pócsi 1, Somhegyi 1, Pengó 1.

Csere:

Veréb, Vályi.

Vezetőedző:

Kelemen Attila

Szeged:

Tóth E. - Lengyel Dor., Dalmády P. 2, Dalmády Sz. 3, Tóth P. 1, Árkosy, Lengyel Dom. 3.

Csere:

Miklós, Lengyel A.

Vezetőedző:

Lakó Gábor.

Emberelőny:

4/1, ill. 9/3.

Ötméteres:

1/1, ill. 1/1. Lakó Gábor:

"Teljesen tiszta meccsen, végig vezetve sem sikerült elérnünk a bravúros továbbjutást. Kicsit olyanok vagyunk mint Janus, két arcunk van, a BVSC ellen a rosszabbat, az Eger ellen a jobbat mutattuk. Az esélytelenek nyugalmával játszottunk az egriek ellen, akik talán kicsit könnyedén vették a meccset, mi pedig felszabadultan játszva, bátran felvállaltuk a játékokat és a lövéseket. Szükségünk van a mérkőzésekre, az éles meccsekre, hiszen akkor képesek lehetünk akár ilyen bravúros teljesítményre is."

További eredmények:

B csoport:

ZF-Eger - BVSC-Zugló 9-5 (2-1, 1-2, 3-0, 3-2)

A csoport:

ÚVSE - Dunaújvárosi Főiskola Mex-Motors 5-14 (2-3, 1-2, 1-4, 1-5) Budapesti Honvéd SE - Hungerit Szentesi VK 3-16 (2-3, 0-4, 1-5, 0-4)

Az A csoport többi mérkőzését vasárnap játsszák.

A B csoport végeredménye:

ZF-Eger 2 1 1 - 18-14 4 4 BVSC 2 1 - 1 18-15 3 3 Szeged 2 - 1 1 15-22 -7 1

A legjobb négy közé továbbjutott az Eger és a BVSC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.