Sport

Vízilabda: győzni mennek Nagyváradra Kiss Csabáék + FOTÓK

Vízilabda: győzni mennek Nagyváradra Kiss Csabáék + FOTÓK

2012. október 5., péntek
Vízilabda: győzni mennek Nagyváradra Kiss Csabáék + FOTÓK

Szombaton kora délután a tavalyi Bajnokok Ligája négyesdöntőjének helyszínére utazik az A-Híd Szeged VE együttese, Kiss Csabáék Nagyváradon vendégszerepelnek a BL-főtábla 2. körében.

Jól vette első akadályát a Bajnokok Ligájában a nyáron tovább erősödött szegedi alakulat, az újszegedi nyitott uszodában rendezett idei egyetlen találkozón 8-5-re verték Molnár Tamásék a német Spandau együttesét. Szombaton újabb kihívás vár

Vincze Balázs

vezetőedző egységére, hiszen a Nagyvárad együttese látja vendégül a mieinket, akiknek edzője a korábbi szegedi pólós,

Tóth László

, aki partiumi munkája előtt a szentesi férfi csapatot trenírozta. A nagyváradi egységnél két korábbi szegedi játékos is játszik egyébként, a román válogatott

Kádár Kálmán

, és

Andrei Busila

személyében. A szegedi alakulat remekül hangolt egyébként, címvédőként kettős győzelemmel búcsúztatta a Ferencvárost a magyar kupa küzdelmeiből. "Nem volt teljesen zökkenőmentes a felkészülésünk, hiszen a héten állították fel az újszegedi uszoda sátrát, s így át kellett járnunk Hódmezővásárhelyre. De így olyan helyen készülhettünk, ahol a hazai BL-meccseinket fogjuk játszani. Az elvégzendő munkát teljesítettük, így remek hangulatban megyünk Nagyváradra, ahol egyértelműen a győzelem a cél" - közölte a SZEGEDma.hu-val indulás előtt a csapat rutinos balkezese, Kiss Csaba. "Annak ellenére, hogy jó néhány román válogatott pólózik Nagyváradon, nem lebecsülve az ellenfelet, de mi vagyunk a meccs esélyesei, s ezt érvényesítenünk kell. Nem teljesen ismeretlen számunkra az együttes, hiszen az elmúlt szezonban is többször edzettünk velük, nagy változások nem történtek náluk. Hazai pályán erős csapat, ráadásul kiváló szakember irányítja őket Tóth László személyében. Biztos, hogy harapni fognak, nekünk meg kell akadályoznunk őket abban, hogy a saját játékukat játsszák, s a miénket rájuk erőltetni, s akkor nem lesz gond" - mérlegelte az esélyeket a szélső. A szegedi együttes busza péntek reggel indult útnak az újszegedi sportcsarnok elől, a mérkőzést 12.30-kor rendezik Nagyváradon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.