Közélet

Vezetőváltás az új makói fürdő élén – gyenge a látogatottság

Vezetőváltás az új makói fürdő élén – gyenge a látogatottság

2012. október 18., csütörtök
Vezetőváltás az új makói fürdő élén – gyenge a látogatottság

Kovacsics Imre helyett a jövőben Nagy Nándor vezeti a makói Hagymatikumot üzemeltető Makói Gyógyfürdő Kft.-t, mert a létesítmény látogatottsága jelentősen elmarad az elégségestől. A makói fideszes országgyűlési képviselő ÁSZ-vizsgálatot kért az ügyben.

A politikus elmondta, a makói képviselőtestület szerdai rendkívüli ülésén döntött arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bont

Kovacsics Imrével

. Az ország számos fürdőjének irányításában résztvevő szakember jelentős segítséget nyújtott a turisztikai beruházás áttervezése során és az intézmény beindításában. Később azonban bebizonyosodott hogy a frissen megnyílt fürdő rentábilisan nem üzemeltethető. Ezért a tulajdonos önkormányzat szeptember elején felkérte Kovacsics Imrét az üzleti terv átdolgozására, ám kiderült, hogy ez sem tartható – közölte a politikus. Az 1500 fős befogadóképességű fürdő rentábilis üzemeltetéséhez a nyári időszakban napi 1100-1200, télen 800 látogató szükséges, a jelenlegi vendégszám azonban markánsan ez alatt marad” - fogalmazott

Buzás Péter

. A polgármester hangsúlyozta, a vezetőváltás célja, hogy újragondolt marketingmunkával lényegesen több vendéget csábítsanak a Makovecz Imre tervezte fürdőbe, hogy Makó valódi fürdővárossá váljon.

Nagy Nándor

kifejtette, elsődleges feladatának a vendégkör bővítését tekinti. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan csomagok kialakítására törekszenek, amelyek messzebbről is Makóra csábítják a látogatókat. A Maros-part, az ott kialakított kalandpark, az országosan is egyedülálló – most épülő - lombkoronasétány, és

Makovecz Imre

egyedi hangulatú épületei tartalmas kikapcsolódást kínálnak a vendégeknek - sorolta. A januárban átadott, Makovecz Imre tervezte Hagymatikum a tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas művész egyik utolsó és legnagyobb munkája. Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A 12 ezer négyzetméter alapterületű, 800 négyzetméteres vízfelületű Hagymatikumban működik az ország egyik legnagyobb szaunarészlege is.

ÁSZ-vizsgálatot kér a Fidesz a makói fürdő működéséről

Az Állami Számvevőszékhez fordul a Fidesz, kérve, vizsgálják ki, célszerűen és szabályosan zajlott-e a makói fürdőberuházás előkészítése és az intézmény üzemeltetése - közölte Mágori Józsefné (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője csütörtökön a Makón. A politikus a képviselő-testület fideszes tagjaival közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, ki kell derülnie, kit terhel a felelősség a makói fürdő üzemeltetése során kialakult helyzetért.

Mágori Józsefné

felidézte: a beruházás előkészítése során felkért szakértők tanulmányai szerint a Hagymatikum éves szinten 500-600 ezer vendéget vonz majd, és a bevétel a működési költségek mellett elegendő lesz az építkezéshez felvett hitel kamatainak fedezésére is. Az országgyűlési képviselő szerint már a belépőárak és a nyitva tartás kihirdetésekor nyilvánvaló volt, hogy a vágyott látogatószám nem lesz elérhető. A Dél-Alföldön öt-hat nagy fürdő működik elérhető közelségben, és az árak mindenütt lényegesen alacsonyabbak, mint a Hagymatikumban, ráadásul ez hétköznaponként csak déltől fogad vendégeket. Mágori Józsefné kifejtette, a Makovecz Imre által tervezett tucatnyi organikus stílusú épület - köztük a fürdő - hatalmas értéket jelent Makó számára, az azonban, hogy ez mikorra válik valóban tömegeket vonzó turisztikai látványossággá, csak hosszú távon derül ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.