Bulvár

Utazás: Spanyolország - Sagrada Família

Utazás: Spanyolország - Sagrada Família

2012. október 26., péntek
Utazás: Spanyolország - Sagrada Família

A méretét és részletei a középkori katedrálisokhoz hasonlító „A Szent Család engesztelő templomán” nem lehet csak úgy végigrohanni. Szilveszterezzen Barcelonában partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda ajánlásával!

A Sagrada Família nyolc díszes tornyával a katalán főváros szimbóluma, egyben

Antoni Gaudí

leghíresebb alkotása. Az 1882-ben elkezdett katedrális volt Gaudí legnagyobb szenvedélye: több mint negyven éven át dolgozott rajta fáradhatatlanul, mégsem tudta befejezni. Az építkezés ma is az ő (átdolgozott) tervei alapján folyik. A Gaudí-rajongók és a zarándokok egyaránt felkeresik a katedrálist, hogy megcsodálják a nagyszabású építményt – és talán megdöbbenjenek rajta. A templom minden zugát áthatják a vallási ábrázolások. Az épületen kívül-belül aprólékosan megmunkált szobrok, hatalmas festett üvegablakok, valamint geometrikus alakzatok, illetve az organikus építészetre oly jellemző, a növény-és állatvilágot ábrázoló dekoratív részletek keverednek. A különféle anyagok, mint a habarcs, a mozaik, a vas és a kő, fantasztikus és technikailag összetett mintákban egyesülnek. A három homlokzat közül kettő elkészült: a keleti Születés kapuja, valamint a nyugati Szenvedés kapuja. A főkapu a délre néző Feltámadás-homlokzaton lesz. Az előrehaladás a modern szerszámokkal is alig gyorsabb, mint Gaudí idejében, a templom elkészültét 2026-ra becsülik. Mikor megkérdezték, mikor lesz kész, Gaudí viccesen így felet: „A megrendelőm nem siet.”

Utazás időzítése:

A bazilika októbertől márciusig 9 és 18 óra között tart nyitva.

Utazás tervezése:

Szánjunk két-három órát a látogatásra. Felárért 45 perces csoportos idegenvezetésen is részt vehetünk (májustól októberig 11-17 óra között óránként, novembertől áprilisig csak délelőtt). Öltözzünk visszafogottan.

Érdekességek:

- Gaudí a Krisztus születésének szentelt Születés kapuját a spanyol polgárháború kitörése előtt, 1935-ben fejezte be. - A kapuk lábánál álló teknősszobrok a világegyetem stabilitását jelképezik. A tengerhez közelebbi szobor egy tengeri teknőst, a hegyekhez közelebbi egy szárazföldi teknőst ábrázol. - A tornyok tetején lévő falakra felkapaszkodva lélegzetelállító kilátás nyílik az egész épületegyüttesre és a városra. - A 12 harangtorony (egyenlőre csak 8 áll) a tizenkét apostolt fogja megtestesíteni. A harangtornyok csúcsán lévő dupla pajzs aranykeresztjén az adott apostol nevének kezdőbetűje jelenik meg. Forrás:

utazasmagazin.hu

Szilveszter Barcelonában 6 nap/5 éj

Időpont:

2012.12.29.

Ár:

142.400 Ft/fő

Szállás:

4*-os szállodában

Utazás:

Wizz Air menetrendszerinti járatával

Ellátás:

5 büféreggeli, 5 büféebéd(Újévi ebéd),5 büfévacsora(Szilveszteri Gálavacsora) a szálloda éttermében.

Program:

1. nap:

GAUDI nyomában:Érkezést követően busszal felkeressük Gaudí munkásságának két csúcspontját: Sagrada Família (Szent Család Templom), amely a város egyik jelképének számít. A Güell-park színes, mozaikos padsorai, árkádjai és díszkútjai ámulatba ejtenek. Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása, délután szabadidő.

2.nap:

MONTSERRAT – MONTJUIC – BARCELONA (fakultatív) A közeli hegyekben felkeressük a vad sziklák közé ékelt zarándokhelyet. Montserrat bencés kolostora számos műkincset rejt. Délután ismerkedés Barcelona karakteres hegyével, a kikötő felett emelkedő Montjuic-al, megtekinthető az olimpiai stadion, a Nemzeti Múzeum (kívülről), Plaza de Espana, díszkert és kilátópont. Barcelona középkori városmagjának megtekintése: a Gótikus Negyed a Katedrálissal és Királyi Palotával, séta a híres Ramblas-on, Plaza Real, Kolumbusz szobra, Katalán tér. Autóbuszból tekintjük meg a látványos kikötői negyedet (Port Vell), a Ciutadella parkot, valamint a Passeig Gracia gazdag polgári – köztük 2 Gaudi tervezésű – házait.

3. nap:

Két fakultatív programlehetőségből lehet választani: 1.) FIGURES-DALI :Egész napos program keretében először busszal felkeressük Figueres csodás városát, ahol a Szent Péter templom meglátogatása után a fő utcán (Ramblas) sétálunk végig. Déután a híres, szürrealista festőművész Salvador Dali múzeumának megtekintése. Sajátos, egyedülálló művészeti élményben lehet részük. 2.) BARCELONA EGYÉNILEG: egyénileg beutazás elővárosi vasúttal Barcelonába, ahol az alábbi látnivalók megtekintése javasolt: Gaudi belvárosi remekei (Casa Batllo, Mila Ház); Miró gyűjtemény; Poble Espanol építészeti faluja (Kis-Spanyolország); tengeri Aquarium.

4. nap:

Pihenés a tengerparton. Újévi ebéd. Délután: Llolet de Mar-ba kimenni, és bejárni híres parti sétányát, óvárosát, valamint a tenger feletti sétautat.

5. nap:

Barcelona egyéb látnivalóinak felfedezése, szabad program.

6. nap:

Reggeli után transzfer a reptérre, délelőtt utazás haza.

Az ár nem tartalmazza:

Reptéri illeték és üzemanyagfelár:25.900 Ft/fő Útlemondási biztosítás:3370 Ft/fő

Fakultatív programok árai:

• Figueres –Dali egésznapos fak. program: 12 900 Ft/fő (min. 16 fő esetén) • Barcelona-Montserrat fak. program: 13 500 Ft (min. 16 fő esetén)

Érdeklődni: C&T Hungary Utazási Iroda

6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045

Utazásszervező:

UniTravel Eng. szám: U-000663

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.