Egyetem

Továbbfejlesztik a diplomás pályakövetési rendszert

Továbbfejlesztik a diplomás pályakövetési rendszert

2012. október 22., hétfő
Továbbfejlesztik a diplomás pályakövetési rendszert

A diplomás pályakövetési rendszer nemcsak az intézmények, szakok fejlesztésénél és a keretszámok osztásánál fontos adat, hanem a bejövő hallgatók számára is orientációs pont kell legyen - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár csütörtökön, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal felsőoktatási fejlesztésekről szóló konferenciáján.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy egy uniós pályázaton továbbfejlesztik a felsőoktatási információs rendszert, amely javíthatja az intézmények adatfelhasználási gyakorlatát, s az ágazatirányítás is jobban támaszkodhat a bővített adatokra. Ugyanez igaz a diplomás pályakövetési rendszerre is - tette hozzá, jelezve, hogy ez a hallgatók számára is fontos.

Maruzsa Zoltán

úgy véli: a fejlesztésnek még nagyobb értelme lesz, amikor a hallgatók képzésének finanszírozását új alapokra helyezik. Álláspontja szerint az önköltséges szakok között válogató diákoknak tudatosan kell választaniuk, nemcsak a munkaerő-piaci tényeknek megfelelően, hanem például a már végzettek elhelyezkedési adatai alapján. Mint mondta, a tájékoztató rendszer nem olyan, mint a reklám, hanem releváns, összehasonlítható adatokat mutat be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.