Közélet

Tisztességes bérezést kér az egészségügyben a Jobbik

Tisztességes bérezést kér az egészségügyben a Jobbik

2012. október 28., vasárnap
Tisztességes bérezést kér az egészségügyben a Jobbik

A Jobbik szerint tisztességes kezdő szakorvosi bér és kiszámítható életpályamodell kell az orvosoknak és a szakápolóknak, hogy ne külföldön vállaljanak munkát - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

A kivándorlással szemben a Jobbik szerint három fronton lehet harcolni: az oktatás ingyenessé tételével, a lakhatás megkönnyítésével, valamint a munkahelyteremtéssel - mondta Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki politikus szerint 2012 lehet az a "fekete év", amikor a legtöbb orvos és szakápoló hagyja el Magyarországot. "A közhangulat és a jövőkép teljes hiánya miatt Magyarország aktív, dolgozni képes, jól képzett lakosságának igen nagy hányada kacérkodik a kivándorlás gondolatával" - fogalmazott. Szakértői becslésekre hivatkozva azt mondta, már 200-300 ezer közé tehető "azon dolgozók létszáma", akik az utóbbi húsz évben hagyták el Magyarországot. Ez egy háborús veszteségekhez mérhető adat, ami már nemzetgazdasági szinten is problémákat jelent - tette hozzá. Mint mondta, láthatóan üzletág létesült a munkaerő külföldre csábítására. A kormány ezzel szemben ellenerőt lényegében nem támaszt. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ezeknek az embereknek Magyarországon kellene boldogulási lehetőséget teremteni. Az utóbbi évtizedben 4000-5000 orvos távozott Magyarországról - jegyezte meg. Közölte, a Jobbik az "átfogó jövővédelmi csomagjával mindent megtesz azért, hogy ezt a negatív tendenciát megfordítsa".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.