Közélet

Tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztését támogatja az Emmi

Tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztését támogatja az Emmi

2012. október 2., kedd
Tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztését támogatja az Emmi

A beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek és tanulók fejlesztésére 477 millió forint állami támogatást ítélt oda az emberi erőforrások minisztere.

A benyújtott igénylések alapján a helyi önkormányzati fenntartású intézmények 453,85 millió forint, a nem állami intézményfenntartók 16,86 millió forint, a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartók pedig 6,95 millió forint támogatáshoz jutnak - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden közleményben az MTI-vel. Jelezték, ez az összeg biztosítja a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek és tanulók eredményes fejlesztését. A tárca tájékoztatása szerint 1487 intézmény kapott állami támogatást, amelyet fejlesztő eszközök beszerzésére, valamint a differenciált fejlesztést biztosító oktatásszervezési formák személyi és dologi költségeire használhatnak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.