Közélet

Sérült gyermekeknek épült játszótér Vásárhelyen

Sérült gyermekeknek épült játszótér Vásárhelyen

2012. október 3., szerda
Sérült gyermekeknek épült játszótér Vásárhelyen

Egy jótékonysági koncert bevételéből épülhetett meg Hódmezővásárhelyen az a speciálisan kialakított játszótér, amely a sérült gyermekek szórakozását is biztosítja.

A hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola 5 éves fennállását 2011. szeptemberében nagyszabású szakmai konferenciával az intézmény bemutatásával és jótékonysági koncerttel köszöntötték az érintett szakmai és civil szervezetek, a szülők és a város. A jótékonysági koncert bevételeiből az intézmény egy speciális hintapark kialakítását tervezte a központ udvarán, amely lehetővé teszi, hogy a nehezen közlekedő súlyosan, halmozottan sérült gyermekek akár naponta játszótéren játszhassanak. A gyűjtés sikeres volt, a hintapark elkészült, amelyet 2012. október 3-án, 14 óra 30 perckor avatnak fel az intézmény udvarán. Az eseményen beszédet mond

Kószó Péter

alpolgármester, a hintaparkot felszenteli

Németh László

katolikus plébános, áldást

Bán Csaba

ótemplomi református lelkész mond. A Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola öt éve biztosítja Hódmezővásárhelyen a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek nappali ellátását és segíti ezáltal azokat a családokat, amelyekben a gyermekek különleges törődést igényelnek. A súlyosan-halmozottan sérült gyermekek a mozgáskorlátozottság, a beszédzavar, a beszédképtelenség és az értelmi funkciók nagyfokú veszteségével küzdenek, amelyek súlyos akadályozottságot jelentenek a mindennapi élethelyzetekben, gátolják a társadalmi életben való aktív részvételüket. A Csodaházban tanuló gyermekek legtöbbje járásképtelen, kerekesszékben, speciális babakocsiban ülve, illetve fekve töltik napjaikat, így számukra különösen nagy gondot jelent a közlekedés. A tömegközlekedési eszközök használata csak limitáltan, néhányuknál lehetséges, ezért legtöbbjüket betegszállító cég és támogató szolgálat hozza-viszi az intézményből. A közlekedési lehetőségek korlátozottsága, a gyermekek fokozott veszélyeztetettsége miatt az intézményből évente csupán egy, illetve két alkalommal tudnak ellátogatni a város valamelyik játszóterére, ahol számukra is alkalmas eszközök, többek között fészek hinta is található. A Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola öt éves fennállását szakmai konferenciával és jótékonysági koncerttel köszöntötték a szakmai és civil szervezetek, a szülők, valamint a város. A koncert bevételéből az intézmény egy speciális hintapark kialakítását tervezte a központ udvarán, amely lehetővé teszi, hogy a nehezen közlekedő súlyosan, halmozottan sérült gyermekek akár naponta játszótéren játszhassanak. Az est bevételeiből és a hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület támogatásának köszönhetően az álom valóra vált: elkészült a hintapark. A közel 3.4 millió forint összköltségű beruházás során olyan szilárd burkolatú, akadálymentesített játszótér létesült a Csodaház udvarán, amely speciális hintákkal (bébihinta, kerekesszék-hinta, fészekhinta) akár minden nap örömet tud okozni a súlyosan, halmozottan sérült gyermekeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.